* BNNVARA - 5x Waarom je naar Tanzania wil

5x Waarom je naar Tanzania wil

leestijd 2 minuten
5x Waarom je naar Tanzania wil

#1 THE BIG FIVE IN 1 GIGA KRATER

Tanzania is bepakt met safariparken. Geen verrassing. Maar de Ngorongoro Crater, met een doorsnee van 17-22 kilometer breed, is er zeker eentje om uit te lichten. Deze krater is ontstaan na een vulkaanuitbarsting en bevindt zich aan de rand van het Serengeti National Park. Waarom deze krater op je verlanglijst moet? Alle Big Five-joekels zijn hier te spotten. Gevalletje 'Niet weten wat je met je ogen aan moet'.  

#2 ONDERWATER SAFARI

Naast de uitgestrekte savannes, moerassen en groene bossen, valt er ook onder water genoeg te beleven. Zo ben je als duik- en/of snorkelfanaat zeker op je plek bij het eiland Pemba. Oh en ooit tussen de vissen getukt? Bij de onderwaterhotelkamer van The Manta Resort kan het!

#3 KILIMANJARO

Deze unit van bijna 6000 meter hoog bevindt zich in het noorden van Tanzania. Om de top te bereiken, ben je 6 dagen kwijt. Sterf je bij de gedachte al? Geen zorgen. De Kilimanjaro biedt genoeg minder intensieve wandelroutes, waarbij je de gigantisch hoge besneeuwde bergtoppen kunt bewonderen. Deze UNESCO World Heritage Site blijft gegarandeerd op je netvlies hangen.

#4 ZANZIBAR

Als je ergens in Tanzania kunt ontspannen, is het wel op Zanzibar. Zo zijn er genoeg blauwe stranden waar je heerlijk kunt uitpuffen. Maar op Zanzibar valt ook genoeg cultuur te snuiven! Daarvoor ben je bij Stone Town op het hoofdeiland Unguja aan het goede adres. Dit eiland heeft een rits aan overheersers gehad en dat is goed terug te zien in de architectuur van dit culturele stadje. 

#5 LAKE MANYARA

Lake Manyara ligt aan de voet van de torenhoge kliffen en hellingen van de grote Rift Vallei. Bij dit ondiepe zoutmeer spot je onder andere leeuwen, bavianen, zebra's, buffels, gnoes, impala's en giraffes. Een safari-ritje mag hier dan ook zeker niet ontbreken!

Nog niet overtuigd? Vanaf a.s. zondag zie je Nienkes reis door Tanzania! Om 19:50 uur op 3. Hier alvast een voorproefje...