* BNNVARA - 6 x wat je niet verwacht in Israël

6 x wat je niet verwacht in Israël

leestijd 3 minuten
6 x wat je niet verwacht in Israël
Op zoek naar een zomervakantiebestemming? Je zou er niet zo 1, 2, 3 aan denken, maar Israël is een mega goeie keus! En naast zon, zee en strand heeft het land nog véél meer in petto… 

#1 Overvloed aan natuur

Heuvels, rivieren, woestijnen, zeeën en stranden; Israël heeft het allemaal. In de winter kun je in het noorden skiën; in de zomer is deze spot een walhalla voor hikers. En in het zuiden? Daar kun je per jeep óf kameel de gigantische Negev-woestijn ontdekken. Deze woestijn (zie hieronder) neemt meer dan 55% van Israël in beslag. En dan hebben we de Bahai Tuinen in Haifa nog niet eens genoemd...

 #2 Cultuur snuiven in Jeruzalem

De hoofdstad van Israël moet op jouw bucketlist! Waarom? Je vindt hier de beroemde Klaagmuur waar je een wens kunt achterlaten. Ook de bekende Rotskoepel én de Heilig Grafkerk spot je in de stad. En dan zijn er nog een heleboel musea die een bezoek waard zijn. Hoog tijd voor een stedentrip dus! 

 #3 Chillen aan het strand

Dobberen in de Dode Zee en dagenlang uitpuffen op het strand. Klinkt prima toch? Je zou het misschien niet denken, maar Israël is zéker een strandvakantie waard. Lees: 200 kilometer aan Mediterrane kust en 50 stranden! Vooral in Tel Aviv hou jij het uren vol. Daar kun je cultuur snuiven mooi afwisselen met een middag bakken in de zon. 

 #4 Een mengelmoes van culturen

In Israël vind je een mix van culturen. De ruim vijf miljoen joden die hier leven, komen uit verschillende Westerse landen. Vooral doen: binnenwippen bij een familie voor een typisch Israëlische maaltijd. Dat kan via het online platform Betzava.

 #5 Eten om je vingers bij af te likken  

De Arabische keuken heeft overheerlijke gerechten en zoetigheden. Zoals knafeh: een zoet oranje deeggebakje met kaas en siroop. Ook hummus, pitabroodjes en falafel vind je op iedere menukaart. Smakelijk! 

 #6 Het Madurodam van Israël

Ben je verkocht? Ga dan naar Mini-Israël. In dit miniatuurpark kun je het hele land in één dag bewonderen. In Mini-Israël staan zo’n 350 maquettes van bezienswaardigheden in het land. Alles leeft en beweegt: van mensen en dieren tot vrachtwagens en vliegtuigen.

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Evi neemt je vanaf zondag mee door Israël! Om 19:50 op 3.

Door: 3opreis