* BNNVARA - 7 Bizarre gerechten wereldwijd | 3 op Reis

7 Bizarre gerechten wereldwijd | 3 op Reis

leestijd 4 minuten
7 Bizarre gerechten wereldwijd | 3 op Reis
#1 Dodelijke octopus

Pas maar op wanneer je in Zuid-Korea octopus bestelt. Grote kans dat je namelijk een portie stuiptrekkende tentakels op je bord krijgt. In Korea staat dit gerecht bekend als sannakji. Nadat de chefs de tentakels eraf hakt, dansen deze nog gezellig verder op je bord. Mócht je op dat moment nog eetlust hebben, kauw dan goed door. Want de tentakels hebben nog zuigkracht, waardoor je kunt stikken. Kauw voor je leven zullen we dan maar zeggen.

 #2 Gefrituurde zeeanemoon

In het Spaanse Andalusië zijn ze gek op gefrituurde zeeanemoon. Je weet wel: dat huis van Nemo. Maar dan in een frituurpan geflikkerd. Hoewel het water je niet meteen in de mond zal lopen, blijken deze krokante frituursnacks (klinkt al beter) wel de moeite waard te zijn. Ze heten ortiguillas de mar en zijn vergelijkbaar met oesters.

#3 Kippenklauwen

Kippenpootjes. Kom maar door. Maar kippenklauwen? Ho stop... Een kippenklauw is het broodje hagelslag van veel Zuid-Amerikaanse en Aziatische landen. Maar dan met hier en daar wat verdwaalde nagels. Heer-luk.

#4 Stinkbom

In de categorie 'Nooit eten tijdens een date': de Aziatische vrucht durian. De geur van deze vrucht is zó sterk, dat 't in vele hotels en in het openbaar vervoer verboden is. De fruitsoort smaakt romig en zoet en heeft een puddingachtige substantie. Benieuwd? Schaf dan alvast neusknijpers aan.

#5 Gebakken cavia

In Nederland kennen we de cavia als schattig pluizig huisdier. (Of als irritant piepend mormel natuurlijk). In Peru zijn ze ook dol op dit knaagdier... als ze gebakken zijn. Gebakken cavia, oftewel cuy, wordt vooral gegeten bij speciale gelegenheden. Waarom cuy zo populair is in Peru? Het dier zit bomvol proteïnen en bevat minder cholesterol dan kip, varken en rund. 

 #6 Eendenfoetus

In Vietnam en op de Filipijnen kauwen ze graag op eendenbaby's. Eendenfoetussen, oftewel balut, zijn rijker van smaak dan hun papa's en mama's, omdat de botjes zachter zijn. 

#7 Tonijnogen

Japan is topscoorder op het gebied van bizar eten. Weten we allemaal. Van een portie gekookte tonijnoogballen kijkt dan ook geen enkele Japanner op. De ogen zijn omringd door visvet en spierweefsel, dat de smaak schijnt te bepalen. In Japan wordt deze delicatesse gekookt. Uh, smakelijk dan maar?