* BNNVARA - Amerikaanse politie vraagt om even niet meer te stelen

Amerikaanse politie vraagt om even niet meer te stelen

leestijd 2 minuten
Amerikaanse politie vraagt om even niet meer te stelen

Het is koud in Nederland. Waarschijnlijk is je goede humeur vanochtend al bedolven onder een laag sneeuw en ben je drie keer uitgegleden onderweg naar het station, waar de trein uiteindelijk niet reed. In Amerika is het ook koud. Zo koud dat de politie heeft gevraagd of dieven gewoon ook lekker binnen kunnen blijven.

De tempraturen in het noorden van Amerika liggen nog een heel stuk lager als in Nederland. De tempratuur daalt daar op sommige plekken tot -40 graden Celsius wat ervoor zorgt dat een groot deel van het land plat ligt.

Ook de politie in Warrensburg, Missouri heeft last van de extreem lage tempraturen. De tempraturen maken het onmogelijk om het werk goed uit te voeren. Daarom hebben ze op hun Facebook een oproep gedaan naar alle criminelen in de buurt.

De politie vraagt of alle criminaliteit in de stad stopgezet kan worden. “Het is HEEL koud, dus doe jezelf (en ons) een gunst en blijf binnen. Ben lief voor elkaar en kijk herhalingen van Say Yes to The Dress (we hebben gehoord van de brandweermannen dat het een hele goede show is).”

Het is maar de vraag of de dieven hun activiteiten stil leggen, maar aangezien het in Nederland al niet uit te houden is wanneer er drie korrels sneeuw uit de lucht vallen, zullen slimme criminelen in Amerika nu ook wel lekker binnen blijven. Niemand wilt met -30 drie gestolen tv’s en een PlayStation over straat sjouwen.

Alhoewel, misschien krijgen ze het er wel warm van.

Tot zo ver het daglicht van vandaag.