* BNNVARA - Apen ontsnappen uit de Belfast Zoo

Apen ontsnappen uit de Belfast Zoo

leestijd 2 minuten
Apen ontsnappen uit de Belfast Zoo

De dierentuin: een plek waar je als onwetend kind graag heen gaat. Een beetje kijken naar chillende stokstaartjes, pinguïns, de gigantische lul van een olifant en natuurlijk aapjes. Een aantal chimpansees in de Belfast Zoo wilden afgelopen weekend ook wel eens zien wie hun buren zijn - en dus besloen ze te ontsnappen uit hun verblijf.

Een aantal rustig kijkende bezoekers schrok zich logischerwijs het apelazarus. De chimpansees gebruikten een afgebroken tak om over de muur van het verblijf te klimmen.

Verstijfd van angst

De dieren, die trouwens zes keer zo sterk zijn als de mens, begonnen rustig de omgeving te verkennen. “Eén van de chimpansees kwam opeens tevoorschijn achter een struik.”, vertelt bezoeker Chantal Baxter de BBC. Een moeder met twee kinderen die het ook meemaakte zegt te zijn ‘verstijfd van angst’, maar vond het uiteindelijk ook wel gaaf.

Storm

"Waarschijnlijk zijn de bomen verzwakt geraakt door een storm. Hierdoor hebben de apen een tak kunnen afbreken en deze als ladder kunnen gebruiken," aldus medewerkers van de dierentuin over de listige situatie.

Nadat de verzorgers snel ter plekke kwamen, gingen de vindingrijke boevenpad-apen vanzelf terug naar hun vertrouwde habitat. “Het zijn intelligente beesten. Ze weten dat ze niet zomaar hun verblijf mogen verlaten, dus zijn ze maar zelf teruggegaan.” 

Toch best wel jammer dat de apen niet hebben doorgezet. Er had zomaar een Madagascar spin-off in kunnen zitten.

Tot zover het Daglicht van vandaag.