* BNNVARA - Beestachtige selfie leidt tot verminkte arm

Beestachtige selfie leidt tot verminkte arm

leestijd 3 minuten
Beestachtige selfie leidt tot verminkte arm

In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.

Selfies zijn levensgevaarlijk. Op zoek naar internetfame nemen mensen vreemde risico’s.  De één valt van een berg, de ander wordt verscheurd door een beer. En dan heb je nog gevallen waarbij mensen zichzelf per ongeluk doodschieten of worden doodgereden. Jaarlijks raken veel mensen gewond tijdens het maken van een selfie. Dat blijkt uit het onderzoek van het All India Institute of Medical Sciences in New Dehli. In de afgelopen zeven jaar overleefden minstens 259 fotografen hun eigen selfie niet. 

Een recent tragische ongeval waarbij een vrouw in de Amerikaanse staat Arizona in Wildlife World Zoo in Litchfield Park een zelfportret probeert te maken met een levensechte jaguar krijgt ook een ongelukkige wending. 

De vrouw klimt over de omheining heen om op die manier zo dicht mogelijk bij het verblijf van de jaguar te komen. Op het moment dat ze een foto wil maken wordt ze aangevallen. Het beest zet zijn klauwen gretig in haar vlezige arm en laat pas los als andere bezoekers erin slagen het beest af te leiden - met een flesje water wat ze in het verblijf gooien.

Naast het feit dat haar arm er bijna af ligt, is de vrouw verder nagenoeg ongedeerd. De dierentuin van Arizona laat weten dat het beest geen gevolgen zal ondervinden van het incident: “Het is immers niet de schuld van het dier”.  

De vrouw in kwestie heeft een extra bezoekje aan de dierentuin gebracht om haar excuus aan te bieden. Dat is wel zo sportief. 

Is er een manier om cute op de foto te gaan met een moordlustig beest? Wellicht niet. Misschien is het beter om je skills in photoshoppen te verbeteren. Dat is namelijk een stuk veiliger. 

Tot zover daglicht van vandaag.

Nog meer poezen nieuws? Check hier het verhaal over een andere katachtige die een lange reis maakte.