* BNNVARA - Het bekendste ei ter wereld met 25.5 miljoen likes

Het bekendste ei ter wereld pakt 25.5 miljoen likes

leestijd 7 minuten
Het bekendste ei ter wereld pakt 25.5 miljoen likes

Een simpel ei heeft het record gebroken van de meest gelikete foto op Instagram. Het vorige record van 18 miljoen likes, op naam van Kylie Jenner en haar dochter, is ruim verbroken.

“Laten we samen een wereldrecord halen en de meest gelikete post op Instagram worden”, staat er in de bio van het account, @world_record_egg, dat slechts een foto telt. De foto had zondagochtend nog maar 9 miljoen likes, wat natuurlijk al een aantal is waar iedereen van droomt. Sinds maandag staat de teller op 25,5 miljoen, net zo veel mensen als in Noord-Korea wonen.

De nieuwssite ‘BuzzFeed’ vroeg een interview aan met de persoon achter het account, maar die gaf slechts per mail een antwoord. De bedenkers verklaarden dat ‘Henrietta, een kip van het Britse platteland’ achter de foto zat. Het ei dat de kip heeft gelegd wordt Eugene genoemd.

Kylie

Kylie Jenner pakte haar verlies sportief op. De realityster reageerde door een filmpje te delen waarin ze ‘het’ ei op straat breekt en het zogenaamd wil bakken op het hete asfalt. ‘Take that, little egg’, grapte ze erbij.

Tot zo ver het daglicht van vandaag.