* BNNVARA - Bierfestival tips voor Kim Jung Oen. En voor jou natuurlijk.

Bierfestival tips voor Kim Jung Oen. En voor jou natuurlijk.

leestijd 3 minuten
Bierfestival tips voor Kim Jung Oen. En voor jou natuurlijk.

Hoe hij dat gaat doen?  Door een bierfestival als Oktoberfest te kopiëren. Juist… Wij zijn de beroerdste niet en helpen Kim een handje. Daarom de vijf beste bierfestivals op een rij:

Munich’s Oktoberfest (München)

De koning der bierfestivals. Hier begon het ooit en gebeurt het nog steeds. Kims kopieerkeuze is dus zo gek nog niet. Ieder jaar wordt daar zo’n 7.7 miljoen liter bier opgezopen door 6.4 miljoen mensen. Wauw.

Hier komt iedereen voor het bier inderdaad. Ja. Klopt. Echt helemaal, ja.

Oktoberfest of Blumenau (Blumenau)

Bij Brazilië denk je waarschijnlijk aan héle andere dingen dan bier. Logisch. Maar toch wordt hier één van de grootste bierfestivals ter wereld gehouden. Ongeveer één miljoen bezoekers komen hier ieder jaar tropische pretcilinders klappen. Fiësta!

Hier ook. Het gaat hier echt alleen om het ontdekken van nieuwe biertjes.

The Great British Beer Festival (Londen)

Dit festival wordt ook wel de grootste kroeg ter wereld genoemd. Kom maar door. Er worden maar liefst 900 soorten koude kletsers geserveerd. Gevalletje nooit meer naar huis…

Oké. Hier gaat het misschien wel écht om bier.

Great American Beer Festival (Denver)

Jawel, ook in de VS worden bierfestivals gehouden. En wat voor! Het Great American Beer Festival trekt ieder jaar zo’n 55.000 bierfanaten. Maar dit festival is meer dan proeven. Het geschonken bier kan namelijk ook medailles winnen in meer dan 80 categorieën. Een soort Olympische Spelen. Maar dan leuker. Yuri, hoor je dit?

Hier sowieso. Zelden een foto met zo weinig seks gezien.

Zythos Bierfestival (Leuven)

In België zijn ze niet vies van bier. Dat weten we. Het zal dus niet uit de lucht komen vallen dat ook onze Zuiderburen ieder jaar bierfestivals organiseren. Ieder jaar komen alleen al op ’t Zythos Bierfestival zo’n 17.000 mensen om lekker dronken te worden. Amai!

En als dit geen neuken wordt...