Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Bram Krikke, hoe kom je erachter wat je wil in je leven?

28-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
314 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2019-06-27 om 14.06.11
Foto Bram Krikke: Annemieke van der Togt
Bram Krikke beantwoordde in Celebrity Call Centre de vraag: hoe kom ik erachter wat ik wil in het leven?
Bram Krikke (radio-dj/online content creator) is één van de celebrities in het nieuwe programma Celebrity Call Centre . Hij en andere ‘call centre medewerkers’ (waaronder Raven van Dorst, Ellie Lust, Peter R. de Vries) geven antwoord op brandende vragen, luisteren naar een kleine ergernis van een beller of naar een persoonlijk dilemma. ‘Er ontstaan grappige, openhartige en soms ook emotionele gesprekken over alledaagse onderwerpen, familieperikelen, geloof en seksualiteit,’ beloven de makers.
Hallo Bram, BNNVARA hier, welke vragen kreeg jij voor je kiezen?
Dat was heel wisselend. Iemand was onzeker over de grootte van zijn penis. Iemand had moeite met sociaal contact en vroeg zich af hoe hij dat moest aanpakken. En ik kreeg iemand aan de lijn die niet wist wat hij wilde met z’n leven; hij vroeg zich af wat hij met zijn carrière aanmoest.
En bij welke vraag kon jij dan echt een goed advies geven?
Toch wel over die carrière. Ik herkende zijn probleem, ik heb dit ook meegemaakt. Ik wist óók niet wat ik precies wilde, dat is ook lastig. Ik heb het zelf destijds een beetje in de algemeenheid gezocht: ik studeerde geschiedenis en journalistiek. Toen kwam ik erachter dat ik iets met media wilde.
Uit de YouTube-serie Bram in de buurt, met Bram Krikke.
Hoe ging dat precies? Kun je je het moment voor de geest halen dat je die keuze maakte?
Dat was nog tijdens mijn studie geschiedenis. Ik had een bijbaantje bij een bouwbedrijf – ik werkte bij de afdeling IJzerwaren. Daar had ik een collega met dezelfde mindset als ik. Tijdens een pauze bedachten we wat we wilden met ons leven: gekke filmpjes maken. Dat was wel een kantelmoment, want vanaf dat moment zijn we twee jaar bezig geweest met ons YouTube-kanaal. We verdienden er niets mee en het kostte veel tijd. Die collega koos uiteindelijk voor een andere fulltime baan. Maar ik vond het érg gaaf ben ermee doorgegaan.
Wat doet die oud-collega nu?
Iets in sales.
Als ik het goed begrijp, had je vooraf niet een heel duidelijk plan wat je wilde doen, maar heb je je ogen en oren gebruikt en je kansen gepakt.
Ja, het is veel proberen en dat is ook leuk. Het hoeft allemaal ook niet direct te lukken. Ik wilde ook filmregisseur worden, dat lukte uiteraard ook niet, het zijn allemaal probeersels.
Waren er ook vragen waar je weinig mee kon?
Ja, die vraag over sociale vaardigheden vond ik moeilijk. Ik heb die vaardigheden wel, maar ik kon niet goed uitleggen wat die jongen nou moest – ik heb zelf ook maar 24 jaar levenservaring.
En die vraag over die penis?
Die heb ik doorverbonden naar Herman Brusselmans .
Kijk/lees/luister verder
Celebrity Call Centre, vanaf zondag 30 juni, NPO 3, 21:10 uur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!