* BNNVARA - Chauffeur ontslagen omdat hij aapje liet sturen

Chauffeur ontslagen omdat hij aapje laat sturen

leestijd 2 minuten
Chauffeur ontslagen omdat hij aapje laat sturen

In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.

Mensen stammen af van apen. Dat zou betekenen dat een aap ook gewoon een bus kan besturen, toch? Dat is ieder geval wel wat een buschauffeur in India dacht. Hij liet een klein aapje even het stuur over nemen.

In Karnataka (India) zette de buschauffeur een langoer aapje op het stuur, waar hij rustig bleef zitten. De video waarin dit te zien is ging al snel viral. Hoe onschuldig dit aapje er ook bij lijkt te zitten, de busmaatschappij vond dit toch niet zo’n heel goed idee. Zij vinden dat hiermee de veiligheid van de reizigers in gevaar wordt gebracht. Daarom hebben ze besloten om de chauffeur te schorsen voor het leven. Oeps.

Online denken mensen er toch anders over. Veel mensen vinden wat er in de video gebeurt vooral erg schattig. Anderen zien in dat de buschauffeur toch nog wel controle had: “De aap bestuurt de bus helemaal niet. Hij zit er alleen maar op.” Reageert iemand onder de video. De busmaatschappij denkt daar helaas voor de man anders over.

De chauffeur heeft er wel een leuk vriendje bij. Misschien kan hij naar aanleiding van deze video gaan solliciteren bij een dierentuin. Apen voelen zich namelijk wél heel veilig bij hem.

Meer gek nieuws uit India? Deze tiener stopte in geile bui een elektrische kabel in zijn piemel.