* BNNVARA - Datetiquette: Móet je zaad doorslikken?
Word lid

Datetiquette: Móet je zaad doorslikken?

leestijd 4 minuten
Datetiquette: Móet je zaad doorslikken?

In de rubriek Datetiquette belicht Emma de leuke en minder leuke kanten van alles wat met relaties te maken heeft. Van betrapt worden wanneer je je aftrekt op dubieuze websites, tot rela's en prela's. Want seks en daten zijn misschien wel de leukste dingen in de wereld - maar ook de allermoeilijkste.  

Disclaimer: als je één van mijn ouders bent, stop dan nu met lezen en sluit dit tabblad af.

Tijdens een volwassen avond (lees: werkborrel) vol intellectuele spelletjes (lees: het Spuiten en Slikken-spel) ging het een keer over ~ pijpen ~. Een interessant onderwerp, waar iedereen wel een mening over heeft. En het leukste is dat die meningen flink uiteen kunnen lopen.

Zo sprak ik iemand die niet houdt van pijpen, en dit graag laat merken door haar tanden te gebruiken. Dan heb je ook nog mensen die het wel leuk vinden, maar bang zijn dat ze er niet zo goed in zijn. Of mensen die alleen maar willen pijpen als zij de daad ook terug mogen verwachten.

Persoonlijk vind ik pijpen wel leuk. Leuker dan aftrekken, in ieder geval. Ik heb toch altijd het idee dat mijn aftrekbeurten een slap aftreksel (haha) zijn van wat de beste vent bij zichzelf zou kunnen doen. Als je iemand pijpt bied je diegene een totaal unieke ervaring. Er is namelijk niemand die zichzelf kan pijpen. Je hebt daar echt die extra persoon voor nodig. Eigenlijk is elke pijpbeurt dus een soort cadeautje wat je iemand geeft.

Maar de pijpbeurt zelf vormt misschien niet eens het meest interessante onderwerp van discussie. Nee, dat is meer besteed aan het mogelijke eindresultaat van pijpen: het zaad. Want wat doe je ermee? Vind je het überhaupt oké het goedje in je mond te krijgen? En als dat zo is, slik je het dan door?

Ik vind dat op seksvlak altijd de regel ‘niks moet, alles mag’ geldt. Doe vooral wat je niet laten kan en doe vooral niet wat je niet wil. Niemand hoeft zaad door te slikken. Maar ik doe dat wel. Sterker nog, ik pleit er stiekem zelfs een beetje voor. Je hebt immers toch die pik al uitgebreid in je mond gehad – waarom zou dat zaad me dan ineens teveel zijn? Daarnaast ben ik oprecht benieuwd wat ik er anders mee zou moeten doen. Laat je de arme drommel over z’n buik uitspuiten? Of spuug je het uit? (en waarin dan?? Zet je vast een bekertje klaar van te voren? #geil) 

Nu hoor ik je denken: lieve meid, je kan ook gewoon gaan seksen. Dan wordt dat zaad gewoon in een condoom geloosd. Of in je doos. Of in je anus. Welk eindstation je ook gebruikt.

Dat weet ik ook wel. Maar soms loopt het allemaal anders. Seks kent geen tijdlijn. Seks kent allerlei verschillende leuke dingen die je met elkaar kan doen, in willekeurige volgorde. En dat geldt ook voor klaarkomen. Hoewel het uiteraard handig is als dit in het geval van de man niet direct gebeurt. Maar dat terzijde.

Ik zie dat zaad ook eigenlijk niet meer als het goedje wat het in werkelijkheid natuurlijk wel is – de helft van het recept voor mijn toekomstige kinderen – maar meer als iets waar ik simpelweg niet vies van ben. Als ik zodanig niet-vies-ben van iemand dat ik ermee in bed wil liggen, diens speeksel in mijn mond accepteer en ik diegene letterlijk fysiek in me kan hebben – dan ben ik ook niet vies van zaad. 

Maar ja.

Als je het absoluut niet chill vindt moet je het niet evengoed willen proberen, denk ik. Hartstikke lief natuurlijk als je daartoe bereid bent, maar stel je even voor dat je zo slecht gaat dat je moet kokhalzen. Of de boel uitproest, of zoiets. Dan is de mood al helemaal naar de maan voor de komende twee jaar. De bezitter van de penis zal dan voor altijd moeten leven met het feit dat iemand ooit heeft gekotst van zijn zaad. En jij zal moeten leven met het feit dat jij degene was die dat deed.

Moet je slikken? Nee. Niks moet. Maar ik doe het graag. Ik geloof dat ik daar de bezitter van al dat zaad een plezier mee doe. En seks = plezier.

En heb je nou nog een heel originele methode ontwikkeld om dat zaad ergens kwijt te kunnen, dan mag je me bellen.    

 

"Zaad moet geloosd worden", aldus Jamie Li in haar veelbesproken boek. Lees hier hoe Emma een dag sexy, but tired door het leven probeert te gaan.