Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Demonen uit Gouden Eeuw spelen hoofdrol in eerste Nederlandse Netflixserie?!

18-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
Tumb Eerste Nederlandse Netflix serie
De eerste volledig Nederlandse Netflix-original-serie zal in 2019 te zien zijn. De nog titelloze serie zal gaan over een groep welvarende studenten in Amsterdam die 'een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Gouden Eeuw openen’, maakt het bedrijf woensdag bekend. 
De serie zal geproduceerd worden door Pupkinfilm. Je kan het bedrijf kennen van de misdaadserie Smeris , maar ook van de documentaire Nao ’t Zuuje . Van God Los -regisseur Pieter Kuijpers heeft de serie bedacht en zal hem ook mede produceren. Kuijpers: 
"De serie hint naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op gebaseerd is. Ik vind het een eer om met Netflix samen te werken, een van de grootste en beste spelers in de wereld van drama en film." 
De serie wordt geschreven door het schrijverscollectief Winchester McFly, die je kunt kennen van de film Bankier van het Verzet. 

‘Coming of age horror’

De serie zal uit acht afleveringen bestaan van elk 30 minuten en is in 2019 te zien. Dit is in het kort het verhaal van de serie:  "In het vrijgevochten Amsterdam geniet een groep jonge studenten van alles wat het leven ze biedt: rijkdom, seks en macht… Tot ze - zonder het te beseffen - een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw openen."  Rijkdom, seks en macht spelen een belangrijke rol.

België

In 2019 komt er nog een andere Nederlandstalige serie op de streamingdienst, die in samenwerking met de Belgische zender VRT is gemaakt. Dat is echter geen zogeheten Original, omdat de afleveringen eerst te zien zullen zijn op de Belgische televisie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.