Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Dronken Slowaak knijpt ertussenuit met de stembus

  •  
20-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
763
Vandaag mogen we naar de stembus voor de verkiezingen voor Provinciale Staten en de waterschappen. Volgens de gegevens van de Verkiezingsdienst van het ANP kun je vandaag terecht op zo’n 10.000 stembureaus. Heb jij je al georiënteerd op de politieke partijen die momenteel een rol spelen? 

Dronkenmansactie

In Bratislava, Slowakije vonden afgelopen week ook de verkiezingen plaats voor de eerste ronde van de presidentsverkiezing. Echter is het tellen van de stemmen zaterdagavond vertraagd door een absurd incident. Een dronken man wilde graag zijn stem laten horen - niet door middel van het rood inkleuren van een hokje, maar door ervandoor te gaan met de stembus. Hij kneep ertussenuit met de kartonnen doos onder zijn arm. De doos raakte hierdoor beschadigd.
De politie onderbrak de kiesprocedure ruim een uur om na te gaan of er stembriefjes waren verdwenen. Dit bleek uiteindelijk niet het geval.
Dus ga je stemmen vandaag? Vergeet dan niet je stembiljet en je identiteitsbewijs. De stembus hoef je overigens niet mee te nemen. 
Tot zover daglicht van vandaag.
Nog meer stemmen vandaag? Stem dan hier waarom jij denkt dat Drake dit keer zijn optreden in Amsterdam heeft afgeblazen. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!