Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Eekhoorns bevrijd uit knoop van staarten

  •  
19-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
eekhoorns thumb
Foto: Wisconsin Humane Society.
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
Een knoop ontrafelen is soms al moeilijk genoeg. Maar hoe pak je dit aan als het gaat om de pluizige staarten van vijf schattige maar gestreste babyeekhoorns? In de Amerikaanse staat Wisconsin kregen medewerkers van een natuurcentrum dit probleem op hun bord. Vijf jonge eekhoorns in paniek zaten totaal met elkaar in de knoop.

Gras en plastic

De verstrikte eekhoorntjes zijn gevonden door een wandelaar, die meteen het natuurcentrum om hulp belde. De eekhoorntjes waren verstrikt geraakt door het nestmateriaal, wat bestond uit gras en plastic. De arme beestjes bleken nog een hele klus voor de medewerkers – door de extreme stress waren ze totaal onhandelbaar geworden.

Verdoving

Om de staarten te ontrafelen werden eerst alle eekhoorntjes verdoofd. Omdat de medewerkers bang waren dat de staarten zouden afsterven, was er nogal haast bij deze ontrafeling. Zonder hun staarten kunnen eekhoorns niet overleven – ze gebruiken deze namelijk voor balans en warmte. Het gras en plastic werd voorzichtig weggeknipt en na twintig minuten waren alle eekhoorntjes weer bevrijd.
Drie van de vijf jonkies hebben een iets minder mooie staart aan hun avontuur overgehouden, maar inmiddels maken ze het allemaal weer goed. De beestjes worden nog een paar dagen in de gaten gehouden en mogen daarna weer terug naar hun eigen nestje.
Het is officieel - Bert en Ernie zijn een stelletje! Benieuwd hoe dit naar buiten is gekomen? Lees het hier

Meer over:

eekhoorns, dieren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.