* BNNVARA - Eenzaamste eend ter wereld overleden

Eenzaamste eend ter wereld overleden

leestijd 2 minuten
Eenzaamste eend ter wereld overleden

Trevor de eend.

De beroemdste maar tegelijkertijd eenzaamste eend ter wereld is naar de eendenhemel gevlogen. Trevor, die in zijn eentje op een eilandje in de Stille Oceaan leefde, is op tragische wijze aan zijn einde gekomen. Hij is doodgebeten door honden.

Trevor is in korte tijd een lokale held geworden op het mini-eiland Niue. In 2018 komt hij er om onbekende redenen terecht. Misschien was hij simpelweg verdwaald. Het zou echter ook kunnen dat een orkaan Trevor naar het eiland blies of dat hij gewoon klaar was met al het eendengeweld van zijn soortgenoten.

Vriendjes

Al snel wordt de eend Trevor genoemd, naar de parlementsvoorzitter van Nieuw-Zeeland, Trevor Mallard (mallard betekend ‘wilde eend' in het Engels). Sommige eilandbewoners willen dat er nog een eend naar het eiland komt. Daar is het leefgebied echter te klein voor en misschien is Trevor wel gewoon content met zijn eenzaamheid. Hij neemt namelijk regelmatig een kijkje bij inwoners en wordt al snel maatjes met een kip, een haan en een inheemse vogel.

Klein plasje

Op het eiland zijn verder erg weinig dieren te vinden. Ook zijn er geen beekjes of vijvertjes waar Trevor in kan chillen dus brengt hij zijn dagen maar door in een klein plasje langs de weg. De plas wordt regelmatig door de brandweer bijgevuld wanneer hij dreigt op te drogen.

Via de Facebookpagina van de eend worden veel steunbetuigingen geschreven. De naamgever van de eend Trevor Mallard biedt namens het hele Nieuw-Zeelandse parlement zijn condoleances aan.

Tot zover het Daglicht van vandaag.

Jammer genoeg zijn er meer beroemde dieren verloren gegaan het afgelopen jaar, zoals mega-kangeroe Roger.