* BNNVARA - Gespierde kangoeroe Roger overleden

Gespierde kangoeroe Roger overleden

leestijd 2 minuten
Gespierde kangoeroe Roger overleden

De internetsensatie Roger is overleden. De gespierde en geliefde kangoeroe is er tot groot verdriet van veel Australiërs niet meer. “We hebben onze prachtige jongen verloren”, vertelt Chris Barnes, eigenaar van het Kangaroo Sanctuary in Australië op Facebook. Roger is twaalf jaar oud geworden.

Roger werd op jonge leeftijd als wees gevonden nadat zijn moeder was doodgereden in het verkeer. “Tien jaar geleden heb ik dit opvangcentrum gebouwd speciaal voor Roger en een aantal van zijn vrouwen. Zodat ze een fijne plek hadden om te leven”, vertelt Barnes over het Kangaroo Sanctuary in het Australische Alice Springs. Jarenlang was Roger de alfa-man van een groep kangoeroes in het opvangcentrum. Hij had een harem van 12 vrouwen.

Internet Fame

In 2015 werd de spierbundel bekend naar aanleiding van een video waarin hij met zijn armen een metalen blik samenperst. Door de jaren heen groeide Roger uit tot een enorme kangoeroe van meer dan twee meter en bijna honderd kilo. Zijn spieren zorgde ervoor dat de krachtpatskangoere uiteindelijk miljoenen fans had wereldwijd.

In 2016 werd bekend dat Roger leed aan artritis, een reumatische aandoening bij de gewrichten. Toch is dit niet de reden van zijn overlijden, volgens Barnes is hij aan ouderdom overleden. Normaal kunnen kangoeroes ongeveer 14 jaar worden, maar toch is dit vaker uitzondering dan regel. De kangoeroe heeft volgens Barnes een fijn leven gehad in het opvangcentrum. Roger is hier nu ook begraven, zodat hij daarvoor altijd kan blijven.

Roger, ook wij zullen jou en je spieren nooit vergeten.

Tot zover het daglicht van vandaag.

Deze week werd er een man opgepakt die kinderen vertelde dat de kerstman niet bestaat. Oeps!