* BNNVARA - Gestolen haai teruggevonden in kinderwagen

Gestolen haai teruggevonden in kinderwagen

leestijd 2 minuten
Gestolen haai teruggevonden in kinderwagen

Beelden: San Antonio Aquarium

In onze rubriek Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.

Een kinderwagen is ontzettend multifunctioneel. Je kan er baby’s in kwijt en het is in veel gevallen een prima plaatsvervangend boodschappenkarretje. Daarnaast kan je heerlijk over de roodgelakte tenen rijden van kwaadwillende dames die op het vliegveld zeuren dat het allemaal te lang duurt. Maar misschien wel het beste van allemaal: je kan je kinderwagen ook gebruiken om een haai te stelen. Een drietal uit Texas deed dit afgelopen zaterdag. Met het kinderwagentje wisten ze een zogeheten Californische stierkophaai uit een aquarium te smokkelen in Leon Valley, in San Antonio. 

Bewakingsbeelden

Op de bewakingscamerabeelden is duidelijk te zien hoe het drietal op uiterst geraffineerde wijze de (mis)daad verrichte. En dat op klaarlichte dag. Het frappante aan dit alles is dat de andere bezoekers er geen cent om lijken te geven. Zij houden zich op het moment suprême bezig met belangrijkere zaken - kijken en wijzen naar maanvissen. 

Gelukkig is het niet een en al kommer en ‘kwal’: een oplettende bezoeker heeft het personeel kort na het vertrek van het drietal uit het aquarium getipt. Er volgde een korte achtervolging. Het drietal is erin geslaagd te ontsnappen, maar na wat tips is de ontsnappingsauto gevonden door de politie. Niet veel later ook de haai. In een kinderwagen. In een emmertje.

De ontsnappingsauto is in handen van ene Antone Shannon, een 38-jarige dierenliefhebber in spijkerbroek en parttime-kinderwagenboef uit Texas. Hoofdcommissaris Joseph Salvaggio van de politie-eenheid in Leon Valley geeft aan dat Shannon veel zeedieren in huis heeft. Dat verklaart hoe hij de haai heelhuids uit het aquarium heeft kunnen krijgen.

Er is een aangifte van diefstal tegen hem gedaan door het aquarium.