Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Hertenstroper moet Bambi kijken in de cel

  •  
18-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
daglicht_bambi
Een Amerikaanse stroper heeft een bijzondere straf gekregen voor het illegaal vermoorden van honderden herten. De man moet een jaar in de gevangenis doorbrengen en elke maand de film Bambi kijken.
De stroper is in augustus samen met twee familieleden gearresteerd. De stropers hebben honderden herten illegaal gedood. De aanklagers stellen dat de stropers de hoofden van de herten hebben meegenomen. De lichamen lieten ze achter in de natuur.

Bambi in de cel

De jachtvergunningen van de drie mannen zijn ingenomen. Twee van de drie stropers hebben verder alleen een flinke boete gekregen. De derde stroper, David Berry Jr, is veroordeeld tot een jaar celstraf. Ook heeft de rechter besloten dat David voor 23 december de film Bambi moet zien. “Daarna moet er minstens één keer per maand naar de film worden gekeken”, aldus de rechter. In de film wordt de moeder van Bambi door jagers vermoord, waarna het hertje alleen moet overleven.
Het onderzoek naar de zaak duurde maanden. Volgens de aanklager gaat het om een van de grootste stroperszaken in de geschiedenis van de staat Missouri. Het is onbekend hoeveel herten er precies zijn neergeschoten. Lokale autoriteiten schatten dat het aantal in de honderden loopt, zo stelt de lokale krant Springfield News-Leader.
Tot zover het daglicht van vandaag.
Deze kangoeroe is wel een rustige dood gestorven.

Meer over:

herten, bambi, jacht
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!