* BNNVARA - Het omverwerpen van het patriarchaat

Het omverwerpen van het patriarchaat

leestijd 2 minuten
Het omverwerpen van het patriarchaat

Modern feminisme, belangrijk of een vies woord? Dat hoor je in de wekelijkse podcast van Fannie (26) en Cath (28)! Met iedere week twee nieuwe thema’s en een gastcolumn. Stap in de auto met deze twee jonge ambitieuze vrouwen op weg naar werk!

De jonge ambitieuze vrouwen die je trommelvliezen doen beven zijn: Cathelijne Blok: Ze is de eindredactrice van Club Hub. Owner van de Tittymag en wordt wild van glitterende én het liefst ook nog lichtgevende unicorns. Daarnaast straalt de powervrouw van alle kanten empowerment uit. Ze organiseert feestjes en is de helft van het waanzinnige Dj-duo The HotCats. Als haar overvolle agenda het toelaat spreekt ze op evenementen over emancipatie. 

Fannie van Holsteijn: Deze kleine muis is crossmediale contentmaker bij het magazine van BNNVARA.nl. De onderwerpen waar je haar altijd voor kan wakker schreeuwen zijn: stereotypering, cultuur, emancipatie, seks en vooroordelen. Gewapend met haar persoonlijkheid trekt ze de wereld in en gaat het gesprek aan met betrokkenen.

Deze week bespreken Fannie en Cath #Freethenipple#metoo en het omverwerpen van het patriarchaat. En hebben we het nog even over onze mama’s, want daardoor zijn we tenslotte op aarde. We hebben weer een pracht van een gastcolumn: Maxime van der Groep praat ons bij over MS.