* BNNVARA - Honderden mannen beetgenomen door vrouw via dating-app

Honderden mannen beetgenomen door vrouw via dating-app

leestijd 2 minuten
Honderden mannen beetgenomen door vrouw via dating-app

In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.

Je kent ze wel: van die online matches die in het echte leven niet overeenkomen met het online profiel. Er zijn genoeg verhalen van horrordates waarin neppers hun slag proberen te slaan. Maar wat nou als zowel het online profiel als het gesprek echt is, maar de afspraak onderdeel van een gigantisch date-complot? Dit overkwam zondag een man of tweehonderd in New York. Zij hadden allemaal dezelfde afspraak met dezelfde vrouw. 

Date in New York

De 21-jarige Amir Pleasants uit New Jersey raakte enige tijd geleden aan de praat met ene Natascha Aponte. Hij stelt tegenover The New York Times dat er een ontzettend goede klik was,  maar helaas verdween Natascha als sneeuw voor de zon en liet ze niets meer van zich horen. Tenminste - tot vorige week. Zij sprak Amir via de app weer aan en nodigde hem uit om zondag naar Union Square in New York te komen. 

Eenmaal aangekomen in ‘The Big Apple’ na een rit van twee uur verplaatste Amir zich naar de afgesproken locatie. Hier bevond zich een podium met daarop een DJ en publiek. Of, nou ja, publiek? Eerder een man of tweehonderd die – geheel toevallig – óók een afspraak met Natascha had.

Na een poosje betrad Natascha het podium om de arme drommels welkom te heten en hen mede te delen dat hun afspraak onderdeel uitmaakt van een spontane datingwedstrijd waarin de aanhouder een echte date met haar zou winnen. Tenzij je niet op z’n minst 1,78m bent, want dan kan je meteen vertrekken. Oh, en als je Jimmy heet, dan heb je ook vette pech. Want die naam vindt zij niks. Jimmy. 

Dus, mocht er iemand daten met Natascha?

Het schijnt zo te zijn. Wel moesten de mannen onder andere live worden geswipet door Natascha en dertig push-ups doen. Amir besloot de eer aan zichzelf te houden – hij deed hier niet aan mee. Er is volgens hem wel een winnaar uit de bus gekomen, maar hier heeft hij de naam niet van mee gekregen. Filmmaker Rob Bliss, bekend van déze video, heeft aangegeven dat er donderdag een video naar buiten zal worden gebracht met meer uitleg over de datingwedstrijd. 

En Natascha? Zij heeft ondertussen haar social media-profielen achter slot en grendel gezet, omdat zij na haar actie onder hevig vuur is komen te liggen. 

Foto: © Santeri Vinamäki, 2016, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0