* BNNVARA - ‘In je DM sliden’ is het nieuwe flirten

‘In je DM sliden’ is het nieuwe flirten

leestijd 3 minuten
‘In je DM sliden’ is het nieuwe flirten

Op de middelbare school schreef je een liefdesbrief, trakteerde je op een biertje of won je die XXXL-knuffel op de kermis, zodat je samen in ’t reuzenrad aan z’n suikerspin mocht smikkelen. Een trip down memory lane naar toen je nog een tiener was. Nu durven we in de supermarkt die knappe, wildvreemde voorbijganger amper gedag te zeggen, laat staat telefoonnummers uitwisselen. Het is veel te makkelijk om gewoon ons Instagram-account uit te delen, waarmee de persoon in kwestie in vijf minuten door je hele leven heen kan scrollen. Dan hoef jij je levensverhaal in ieder geval niet te vertellen en bovendien voelt dit muurtje lekker veilig.

Tegenwoordig knikken we massaal ‘ja’ op het verbod straatintimidatie. Maar ongepaste opmerkingen online negeren we gek genoeg. Blijkbaar DM’en we liever dan dat we onszelf kwetsbaar opstellen in het echte leven. En als je dan eindelijk die stap durft te nemen om een DM te sturen, komt het ook nog eens niet verder dan een tragisch eenzaam vinkje. Maar waar ligt dat toch aan? Speciaal voor jullie even een korte tutorial hoe je meer krijgt dan dat vinkje of ‘Gelezen om 16:45’. Inclusief voorbeelden van hoe het niet moet.

1. Begin een gesprek origineel

Stel een vreemde vraag of maak de ander aan het lachen. Humor is altijd een goede ijsbreker. Zorg alleen dat de vraag niet te vreemd is.

2. Zorg voor een goede spelling en taalgebruik

Dit is zodat de ander je berichtje kan lezen en niet druk bezig hoeft te zijn met je zin ontcijferen. Niemand heeft zin om ieder berichtje door Google Translate te trekken.

3. Eerst denken dan doen

Niet gelijk als een bezetene terug gaan appen. Zet automatisch versturen met enter uit. Zo voorkom je dat je te snel iets verstuurt. Of dat de ander meteen verdrinkt in het salvo pushmeldingen op zijn of haar telefoon. En long time staat overigens voor als je iemand lang niet hebt gesproken. Niet voor helemaal nooit hebben gesproken. 

4. Geef complimentjes

Zorg wel dat je een oprecht complimentje geeft en niet gewoon complimentjes om het geven van complimentjes. Probeer het benoemen van geslachtsdelen ook te vermijden in minstens de eerste twintig berichtjes.

5. Spannende foto’s

Natuurlijk kun je ook foto’s sturen naar je crush. Een foto van je ontbijt, nieuwe schoenen of een selfie in de gym. Je crush zal zich speciaal voelen als je een foto voor hem of haar maakt. Ook kan je sexy foto’s van jezelf maken, maar hier moet je wel mee oppassen. Facebook verwijdert bijvoorbeeld aanstootgevende berichten – en een dickpic valt daar dus onder.

6. Wees eerlijk en toon zelfvertrouwen

Als iemand vraagt of je van skiën houdt, en dat is niet zo, durf dat dan ook gewoon te zeggen. Iemand moet je natuurlijk accepteren om wie je bent. Maar ook hier geldt, probeer in te schatten of je meteen over alles open moet zijn.

Heb jij ook nog tips? Of inspiratie opgedaan uit de meest bijzondere DM die jij binnenkrijgt? Laat het ons weten!