* BNNVARA - Kijk da! Mark en Rámon geven Netflix-tips

Kijk dan! Mark en Rámon geven Netflix-tips

leestijd 4 minuten
Kijk dan! Mark en Rámon geven Netflix-tips

Heb je het gevoel dat je Netflix al drie keer hebt uitgespeeld? Geen nood: professioneel comakijkers Mark en Rámon duiken in de meest obscure hoekjes van het streamingplatform, om jou het weekend door te slepen met de beste Netflix-tips!

Mark van der Molen, de man met de vierkante ogen, tipt Altered Carbon

 

Waarom moeten we Altered Carbon kijken?

Het is een cyberpunk-sciencefiction zoals ze niet meer gemaakt worden - als we die slechte Ghost in The Shell met Scarlett Johansson even vergeten. In Altered Carbon zit je leven opgeslagen in een chip, en je kunt van lichaam wisselen door zogenaamde 'sleeves' - zo heten lichamen in de toekomst. Het gaat over een man die door de overheid wordt gezien als terrorist, en na 250 jaar wakker wordt gemaakt in een ander lichaam.

 

Het gaat over Chelsea/Bradley Manning?

Nee. Maar goed, die man moet een moord oplossen. Zijn opdrachtgever is iemand die de moord op hemzelf opgelost wil hebben - die zit inmiddels ook in een nieuw lichaam. De vermoorde opdrachtgever herinnert zich er niets meer van, maar de bloedvlekken zitten nog op z'n muur. Dus dat.

 

Kijk je deze serie ook op je nieuwe 4K-tv?

Ja, in dolby vision is het fantastisch, het ziet eruit als Blade Runner 2.0. Het is op zo'n tv alsof je in de Pathé-bioscoop zit, maar dan zonder de luidruchtige pubers en met betere nacho's.

 

Wanneer moeten we deze serie kijken?

Alleen 's avonds. Waarom? Omdat je anders geen kloot ziet, tenzij je heel goede gordijnen hebt. Het is altijd donker in deze serie.

 

Altered Carbon krijgt van Mark vijf uit vijf salsadipjes.

VOLGENS COMAKIJKER RÁMON VERKOEIJEN MOETEN WE ALLEMAAL THE SINNER KIJKEN

Volgens colakijker Rámon Verkoeijen moeten we allemaal The Sinner kijken

Waarom zou je The Sinner willen aanraden?

Omdat jij ernaar vraagt.

Oké. Wat is het voor serie?

Even opzoeken hoor. Ik vergeet dus serieus altijd waar een serie over gaat, omdat ik tussendoor zo vaak m'n mobiel erbij pak. Ik kan rustig een serie opnieuw kijken en er dan halverwege pas achterkomen dat ik deze serie al eens gezien heb. Bij The Sinner viel dat overigens wel mee, dus dat zegt wel wat.

Waar ging 'ie over dan?

Over een vrouw die in de openingsscène plotseling een man begint dood te steken. Compleet bebloed wordt ze vervolgens door de politie weggevoerd bij haar man en kind. Waarom ze die man neersteekt, blijft tot de achtste aflevering een mysterie.

Kan je dan niet beter alleen de eerste en de achtste aflevering kijken?

Nee, want het gaat natuurlijk ook om de weg daarnaartoe. Daarom vind ik Baantjer ook zo leuk. Oh nee, dat is omdat er zoveel BN'ers in vermoord worden.

Zitten er ook lekkere wijven in?

Nee. Jessica Biel speelt de hoofdrol.

Wat is een goed moment om deze serie te kijken?

Ik zou zondagochtend beginnen met kijken en vooral niet naar buiten gaan, lekker in bed blijven liggen. Vraag de housekeeping of ze in de tussentijd lunch komt brengen en drink er ook wat bij. Begin met een volle chardonnay en schakel daarna over naar rood, een tempranillo of een rioja. Ik zet meestal de eerste aflevering op zondagochtend aan en ben meestal op zondagavond klaar - dan begint mijn dag en kan ik de mensen terugbellen die mij de hele dag hebben geprobeerd te bereiken.

The Sinner krijgt van Rámon vier uit vijf cocktailglaasjes