* BNNVARA - Klaar voor het nieuwe seizoen van BNNVARA?

Klaar voor het nieuwe seizoen van BNNVARA?

leestijd 13 minuten
Klaar voor het nieuwe seizoen van BNNVARA?

Het nieuwe BNNVARA-seizoen is begonnen! Met terugkerende titels en prachtige nieuwe programma’s zijn jouw kijkavonden zo goed als voorzien. Van entertainment tot infotainment en alles er tussenin. Ook zo benieuwd? Scroll dan even heerlijk door al het moois wat je de aankomende maanden kan bekijken.

NPO1

Buitenhof

Buitenhof is het wekelijkse politieke discussieprogramma met interviews, opinies en debat, gepresenteerd door Paul Witteman. 

Elke zondag om 12.10 uur.

Pauw

Jeroen Pauw bespreekt de actualiteit in zijn late night-talkshow. Met scherpe vragen en een nog scherpere presentatie. 

Elke werkdag om 23:00

Kassa

Kassa is hét consumentenprogramma dat je niet mag missen, gepresenteerd door Brecht van Hulten. Elke zaterdagavond live met relevante, actuele en creatieve reportages, spannende confrontaties en handige tests. Kassa geeft niet op als het moeilijk wordt, graaft dieper en legt ingewikkelde zaken eenvoudig uit.  

Vanaf 8 september elke zaterdag om 19.05 uur.

KLEM 2

Er kleeft bloed aan de handen van Hugo Warmond, directeur MKB van de Belastingdienst (Barry Atsma) in de dramaserie KLEM 2. Hij is meer verstrengeld met ex-topcrimineel Marius Milner (Jacob Derwig) dan hij ooit voor mogelijk had gehouden. Beiden proberen het verleden te begraven, maar al snel krijgen ze te maken met de FIOD, malafide accountants, ontsporende gezinsbeslommeringen en last but not least, de wraakzuchtige lange arm van de Amsterdamse onderwereld.

Vanaf 13 september elke donderdag om 20.35 uur. 

De Wereld Draait Door

Matthijs van Nieuwkerk bespreekt de politiek, wetenschap, sport, cultuur en media met experts uit het veld. Daarnaast zijn er optredens, kan je genieten van opmerkelijke tv-fragmenten en Lucky TV.

Vanaf 24 september elke werkdag om 19.00 uur.

NIEUW

Kwisconcerten

Youtube-hits als ‘Samen op de scooter’ en ‘Pa pa paardenvlees’. Maatschappelijk relevante nummers als ‘In m’n pietenpak’ en ‘Het Piemellied’. En hilarische hoogtepunten als ‘Kan de microfoon aan?’ en ‘Badr Hari, de musical’. In elke aflevering van het populaire BNNVARA-televisieprogramma De Kwis zongen Niels van der Laan en Jeroen Woe een lied over de voorafgaande week. Van der Laan en Woe brengen deze hits voor één keer naar het theater. Compleet met een ensemble en de Miguel Wiels band geven Van der Laan en Woe een wervelend afscheidsconcert, met de beste, mooiste en grappigste liedjes uit De Kwis. Messcherp, rete-muzikaal, virtuoos en vooral erg geestig. 

13 oktober en 17 november om 22.30 uur. 

Sanne Wallis de Show

Sanne Wallis de Vries dendert door het nieuws. Opgewekt maar meedogenloos, zoals alleen zij dat kan, bijgestaan door haar band, een virtuele co-host en helden van vroeger en nu.

Vanaf 3 november elke zaterdag om 22.00 uur.

Kanniewaarzijn

Het informatief-satirische programma Kanniewaarzijn is terug. En zoals altijd is Astrid Joosten de presentator. Kanniewaarzijn neemt bedrijven, overheden en instellingen op de hak die knoeiwerk of regelrechte wanprestaties leveren en nagelt ze met vileine sketches aan de schandpaal. Tegelijkertijd probeert het programma mensen daadwerkelijk te helpen. Alle sketches zijn gebaseerd op werkelijk gebeurde absurde verhalen.

In Kanniewaarzijn wordt Astrid Joosten ondersteund door de bekende acteurs Pierre Bokma, Plien van Bennekom, Annick Boer en Leo Alkemade. 

Vanaf 13 november elke dinsdag om 22.20 uur.

Oogappels

Sociale media, prestatiedruk, drugs, merkkleding, seks: de maatschappelijke druk op ouders om de opvoeding van hun pubers méér dan goed te doen, is voor heel veel mensen herkenbaar. In de serie ‘Oogappels’, geregisseerd door Will Koopman, volgen we vier verschillende gezinnen in een middelgrote Nederlandse stad. Hun kinderen zitten op dezelfde middelbare school. De ouders hebben allen zo hun eigen manier van opvoeden. Maar voor hen allemaal geldt dat ze de lat voor zichzelf én hun oogappels heel hoog leggen: het leven moet vooral perfect zijn!

Vanaf 29 november elke donderdag om 20.35 uur.

Floortje en de Ambassadeurs

Floortje Dessing krijgt exclusieve toegang tot de Nederlandse ambassades voor een unieke kijk achter de schermen. Ze ontmoet markante ambassadeurs en draait een week lang met ze mee in hun persoonlijke leven en tijdens hun diplomatieke werk. Ze volgt de ambassadeurs in en rondom de ambassade, op reis in ‘hun’ land en samen met familie in hun residentie.

In vier afleveringen bezoekt Floortje Susanna Terstal in Iran, Wouter Jurgens in Myanmar, Hans Docter (Ambassadeur Bedrijfsleven en Ontwikkelingssamenwerking) en Renée Jones-Bos in Moskou. Ze bespreekt gevoelige dossiers, zoals de MH17-ramp, de vervolging van Rohingya’s in Myanmar en de handelsbelangen van Nederland in Iran. Wat vragen dit soort gecompliceerde dossiers van ze? Wat zijn hun persoonlijke drijfveren in het werk? En hoe gaan ze om met de gevoeligheden van hun handelen in vreemde culturen? Maar ook: wat betekent het om iedere paar jaar een nieuw leven op te moeten bouwen in een ander land? En hoe moeilijk is het om zo ver uit de buurt van vrienden en familie te wonen? 

Vanaf donderdag 13 december om 22.20 uur. 

Oudejaarsconference Marc-Marie Huijbregts – Onderweg naar morgen 

Hoe was 2018? Na jaren van persoonlijke solovoorstellingen, verzorgt Marc-Marie Huijbregts dit jaar de oudejaarsconference. Voor het eerst gaat hij deze bijzondere uitdaging aan: met het jaar 2018, en met zichzelf.  Wat waren de hoogtepunten, de dieptepunten, het meest onverwachte of de grootste tegenvaller van het jaar? Het komt allemaal langs als we onderweg zijn; onderweg naar morgen. Marc-Marie verheugt zich erop het jaar samen met het publiek nog eens op een rij te zetten.

Op zondag 31 december om 22.00 uur. 

NPO2

Vroege Vogels

Menno Bentveld en Milouska Meulens brengen kleine, grote, mooie en nieuwsgierige verhalen uit de natuur.

Iedere vrijdag om 19.30 uur.

Per Seconde Wijzer

Twee kandidaten testen hun kennis onder hoge druk in de verschillende categorieën. Hoe zetten zij hun jokers in? Hoeveel rondes houden de spelers het vol en met welk bedrag gaan zij uiteindelijk naar huis? Met elke dag aan het begin van de uitzending de kijkersvraag. Presentatie: Erik Dijkstra.

Iedere maandag tot en met donderdag om 19.50 uur.

ZEMBLA

Opiniërende onderzoeksjournalistiek in actuele documentaires, met spraak- en nieuwsmakende onderwerpen. Ieder jaar weer stelt ZEMBLA-misstanden aan de kaak. Zo haalde afgelopen seizoen de uitzending over de prijs van het goedkope medicijn zowel het landelijk nieuws als de landelijke politiek. 

Vanaf 5 september elke woensdag om 21.15 uur.

2 voor 12

Kennisquiz onder leiding van Astrid Joosten waarin twee duo’s twaalf vragen voorgeschoteld krijgen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is

Vanaf 7 september elke vrijdag om 20.25 uur.

Typisch Oosterend – Texel

In een nieuwe reeks van de documentaireserie Typisch volgen de camera’s de inwoners van het dorp Oosterend in Texel. Een dorp met het motto: “Je redt jezelf en je helpt een ander”, want je komt elkaar altijd weer tegen en zal het dus samen moeten doen. 

Vanaf 24 september elke maandag t/m donderdag om 19.20 uur. 

Uit coma

Wat weten ontwaakte comapatiënten nog van de tijd dat ze buiten bewustzijn waren? En wat zegt dat over wat bewustzijn is? Hoe weet je of een comapatiënt ooit weer bij bewustzijn gaat komen en doen we er genoeg aan om dat voor elkaar te krijgen? Paul Witteman onderzoekt het mysterie van coma’s en spreekt onder andere met mensen die het zelf hebben meegemaakt.

27 september en 4 oktober om 20.25 uur.

NIEUW

Vrouw op Mars

Kickboksen in de sportschool, na je werk je kinderen ophalen van de opvang, studeren en je stem uitbrengen. Allemaal hele normale dingen in het leven van Fidan Ekiz. Maar nog niet heel lang geleden werd er een strijd gevoerd om deze ‘normale dingen’ te mogen doen. In de 6-delige serie Vrouw op Mars zet Fidan Ekiz deze verworven rechten van de vrouw in historisch perspectief. Ze bezoekt vrouwen en mannen die ons meenemen in de strubbelingen, strijdpunten, memorabele en bij tijd en wijle hilarische ontwikkelingen in de vrouwenemancipatie. Een terugblik op honderd jaar vrouwenemancipatie in Nederland.

Vanaf 11 oktober elke donderdag om 20.25 uur. 

NPO3

3 op Reis

Wat voor invloed heeft de aanleg van een snelweg op de Amazone? Zijn er ook alternatieve routes door Thailand? Hoe ziet het leven eruit in het ruige noorden van Schotland en kun je met een klein budget door het dure Zwitserland reizen? In het nieuwe seizoen van 3 op Reis reizen Chris Zegers, Geraldine Kemper, Maurice Lede, Nienke de la Rive Box en Evi Hanssen de hele wereld over en zoeken de antwoorden op al dit soort vragen. Ook nemen ze de kijker meer dan ooit mee in hun eigen reisverhalen, wijken ze af van de standaardroutes en komen ze in onverwachte situaties terecht.

Vanaf 16 september elke zondag om 19.50 uur.

NIEUW 

Snobs en Sloebers

Wat gebeurt er als je zes arme en zes rijke jongeren aan elkaar koppelt, in een riante villa stopt en hen een geldprijs in het vooruitzicht stelt? In dit spel en sociale experiment ineen strijden jongeren met grote financiële problemen én jongeren met een dikke spaarrekening samen voor de pot van 20.000 euro. In Snobs en Sloebers, een zesdelige afvalrace onder leiding van Jan Versteegh, worden clichés bevestigd en vooroordelen onderuitgehaald. Kun je als je voor een dubbeltje geboren bent anno 2018 misschien toch een kwartje worden?

Iedere maandag om 20.25 uur.

Trippers

Presentatoren Geraldine, Jan, Linda en Maurice trekken weer de hele wereld over op zoek naar indringende, bijzondere en verborgen verhalen over wat jonge mensen in het buitenland bezighoudt. In de eerste aflevering reist Geraldine af naar de Braziliaanse favela’s. Ze komt middenin een oorlog tussen drugsbendes en politie terecht. Het geweld loopt zodanig uit de hand dat zelfs het leger moet worden ingezet. Geraldine praat met bewoners, bendeleden, slachtoffers, kinderen en de politie in de hoop te doorgronden hoe het is om in zo’n heftige omgeving te moeten leven.

Iedere maandag om 21.15 uur. 

3FM Awards

De uitreiking van de 3FM Awards 2018 voor Nederlandse popartiesten vanuit AFAS live, gepresenteerd door 3FM-dj Angelique Houtveen en BNNVARA-presentator Jan Versteegh. Er worden awards uitgereikt voor o.a. 'de beste band', 'beste single', 'beste live act' en 'beste video'. Tussen de uitreiking door zijn er optredens van o.a. Ronnie Flex &  Deuxperience Band, San Holo, Jett Rebel, Chef'Special, Rondé en Naaz.

Woensdag 5 september om 20.25 uur.

NIEUW

Filemon Buiten Westen 

Filemon Wesselink ontvlucht onze moderne maatschappij en gaat op reis naar afgelegen gebieden waar mensen nog op een traditionele manier leven. Hoe gaan zij om met zaken zoals opvoeding, beweging, seksualiteit en man-vrouwverhoudingen. Filemon kijkt wat we op deze gebieden kunnen leren van mensen die niet meedoen aan de Westerse ratrace en komt tot een aantal inspirerende conclusies. In zes afleveringen gaat hij op bezoek bij de Hadza in Tanzania, Yanomami in Brazilië, Kamelenherders in Mongolië, bewoners van de Bijagos Archipel in Guinee-Bissau, Trobrianders in Papoea Nieuw-Guinea en de Raramuri in Mexico.

Vanaf 13 september elke donderdag om 20.55 uur.

NIEUW

Rijk!

Geld: dé sleutel tot een gelukkig leven. Toch? Steeds vaker gaat het niet om wát je doet, maar om hoeveel je hebt. Hoe meer, hoe beter. Vol bewondering kijken we op tegen de rijkelui van deze aardkloot. En de droom lijkt ook voor ons dichterbij dan ooit. Doe je best, werk hard, wees slim en voor je het weet ben je de nieuwe Zuckerberg, Bezos of Branson. Jan Versteegh neemt het heft in handen en zoekt uit hoe hij in de voetsporen van zijn helden kan treden. Van gokken tot gouden handel en van aandelen tot start ups. Jan probeert overal op binnen te lopen. Maar waarom verlangen we zo naar rijkdom? En wat levert het ons eigenlijk op? Is een dikke portemonnee wel een garantie op een zorgeloos bestaan?

 Vanaf 13 september elke donderdag om 21.45 uur.

Sophie in de Mentale Kreukels 

Het eerste seizoen van Sophie in de Mentale Kreukels maakte veel los, maar sindsdien is er nog meer geschreven en gezegd over hét onderwerp van deze tijd: de burn-out. De afgelopen tijd kwamen er nieuwe ontwikkelingen, nieuwe onderzoeken en nieuwe gevallen aan het licht. Reden genoeg voor Sophie Hilbrand om zich nog eens in het onderwerp te verdiepen. Want nog steeds weten we niet precies wat een burn-out nou is. Waarom lijkt deze epidemie alleen maar groter te worden? En van welke invloed zijn alcohol, slaap, hormonen en de moderne tijd op stress en dus op je lichaam?

Vanaf 18 september elke dinsdag om 20.25 uur. 

Je Zal Het Maar Zijn

In Je Zal Het Maar Zijn volgt Geraldine Kemper Nederlanders met een bijzonder levensverhaal. Zo ontmoet ze mensen die buiten de gebaande paden leven en zich niets aantrekken van de normen van de maatschappij, maar ook mensen die hun leven weer proberen op te pakken na een trauma. Geraldine neemt een kijkje bij mensen wiens leven in het teken staat van schoonheid en mensen die in de ban zijn van seks en macht. Ook ziet ze hoe het is om je eigen leven opzij te zetten voor een groep waarin je leeft of om onderdeel te zijn van een bijzonder liefdeskoppel.

Vanaf 25 september elke dinsdag om 21.15 uur. 

First Dates (NL) 

Het ‘First Dates’ restaurant opent weer haar deuren in Nederland. In dit unieke restaurant eten en flirten uitsluitend singles. In iedere aflevering zien we vrijgezellen die dromen van een geschikte partner. Is het liefde op het eerste gezicht? En wie vindt de perfecte match? Of zitten de koppels al tijdens het voorgerecht hun socials te checken? De eerste indruk kan bedrieglijk zijn. Vaak zit er meer verscholen achter een sexy uiterlijk. In de gesprekken in het restaurant leggen de daters hun ziel op tafel en geven zich bloot. De kandidaten die meedoen zijn van alle leeftijden en seksuele voorkeuren. Hartverwarmende én gênante ontmoetingen, alles komt voorbij in het nieuwe seizoen. 

Vanaf 22 oktober elke werkdag om 19.25 uur.