Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Krijgen we binnenkort reclame op Netflix?

  •  
22-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Netflix tv
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.  
Misschien heb je het al gehoord en zit je inmiddels met woedeaanvallen thuis. Mocht dit niet zo zijn, laat mij dan degene zijn die je wakker schudt: Netflix is reclames aan het testen tussen afleveringen van series door. Vaarwel, ongestoord bingewatchen.

Reclame speciaal voor jou

Tot dusver waren de meest storende pop-ups van Netflix nog de confronterende ‘ben-je-er-nog’-schermen. Deze worden meestal in beeld gebracht wanneer je zodanig lang aan het bingewatchen bent dat zelfs Netflix zich zorgen begint te maken. Niet fijn, maar goed – alles beter dan de zoveelste advertentie op je beeldscherm, waarbij het woordje ‘gepersonaliseerd’ dusdanig wordt gebruikt alsof dit iets heel leuks is voor de gebruiker.
Ook Netflix draait nogal om de beslissing heen met mooie woorden. Zo geven zij aan veel tests te doen om te onderzoeken hoe zij de ervaring van de kijker ‘ nog plezieriger kunnen maken ’. Het testen van promovideo’s is daar onderdeel van. Het valt natuurlijk te betwisten op welke manier advertenties je kijkbeleving tussen de afleveringen van je favo serie door leuker maken, maar dat terzijde.

Tests

Gebruikers zijn pissig. Zij betalen voor het gebruik van het platform en verwachten dan ook geen promovideo’s. Maar gelukkig staat nog niets vast – de reclamespotjes die worden getoond zijn tot nu toe immers onderdeel van een test. De hoeveelheid mensen die op dit moment onder deze test vallen is volgens Netflix tevens erg klein, en de reclames zijn dus nog geen definitief onderdeel van de streamingservice.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.