* BNNVARA - Makkelijk geld verdienen? Word camgirl of sugarbabe!
Word lid

Makkelijk geld verdienen? Word camgirl of sugarbabe!

leestijd 4 minuten
Makkelijk geld verdienen? Word camgirl of sugarbabe!

Groeien bij jou de centjes ook niet aan de boom? Doordat je studeert of gewoon leeft als een keizer? We hebben de oplossing! Hoe? Door mannen te vermaken. Nou ja, beter gezegd, door mannen te gebruiken. Je kan met mannen webcammen of ze gezelschap houden tijdens een etentje. Hierdoor kan je je lifestyle als Gucci killer eindelijk onderhouden. Ik was benieuwd hoe dit nou écht in zijn werk gaat. Daarom speurde ik meisjes op die dit werk doen en anderen motiveren om dit ook te gaan doen. Ik kwam terecht bij een camgirl en een sugarbabe.

Huismoeder en tietenshower

Ik begon bij Vanessa. Zij werkt al twee jaar als camgirl. Ze verdient haar brood door simpelweg te chatten met mannen. Dit terwijl haar vriend op de bank naar Studio Sport kijkt. Vanessa wil niet met haar gezicht in beeld tijdens het chatten. Door te chatten horen anderen je stem ook niet, je bent dus onherkenbaar. Alleen haar gleuf is in beeld. Gezellig. Vanessa: “Ik geniet hiervan. Moet je nou kijken, jij zit gewoon naast me en hij heeft niks door.” Het is een spel waar je steeds beter in moet worden.

Een baan achter gesloten deuren

En blijkbaar is er genoeg animo voor. Eén op de vier mannen heeft namelijk wel eens betaalde seks gehad. Eén op de zeven heeft dit regelmatig. Dus het kan ook niet anders dan dat er veel vrouwen werken in deze branche. Maar een groot nadeel blijft dat ze er niet open voor uit kan komen. Wettelijk gezien valt dit namelijk onder prostitutie en de medemens gaat hier niet zo lekker op. Mweh. Vanessa is hartstikke gelukkig met haar man en ziet dit gewoon als business. Vanessa moedigt anderen dan ook aan om dit werk te gaan doen. Er komen hierdoor namelijk nog meer flappen binnen en zoveel moeite kost het niet.

Sugarbaby

Via Vanessa kwam ik in aanmerking met Linda. Zij verdient op een soortgelijke manier haar geld. Alleen webcamt ze niet met mannen. Zij houdt mannen gezelschap als ‘sugarbabe.’ Linda is nog maar negentien jaar. Zij kwam door een televisieprogramma in aanraking met sugarbabes die werken voor sugardaddies. Een sugardaddy kan vragen of je iets leuks wil doen. Het is vrijblijvend en wanneer je weg wilt kan dit. Er komt geen seks bij kijken. Zeggen ze. Linda merkt wel mannen het vaak alsnog proberen. Maar je kan dit afslaan omdat het niet bij de deal hoort. Linda geeft wel toe dat als je er veel geld mee wilt verdienen er vaak meer bij komt kijken.

Go, get that money money money

Toch vindt Linda dat er veel voordelen zijn bij dit beroep. Het geeft een soort flair. “Je komt restaurants binnen waar je normaal gesproken nooit durfde te komen. Ik eet gerechten waar ik voorheen nog nooit van had gehoord. Dankzij de sugardaddy leer ik die wereld kennen. En ik krijg altijd wel een zakcentje mee, mooie spullen of een leuke trip. Het is als een soort oom die zijn nichtje lekker wil verwennen.” Klinkt een beetje griezelig een oom die op je aftrekt maar oké…

Who run the world!

Op zich is er niks verkeerds aan deze manier van geld verdienen. Het voelt ergens als emancipatie omdat je een man kan bespelen en leeg kan plukken met jouw mooie koppie. Maar daar tegenover staat dat jij ook de reden kan zijn waardoor huwelijken stranden. Waardoor een man zijn kinderen niet meer kan zien en smoorverliefd wordt op een illusie.

Hoe ver ga je als wingman?

Daarnaast is er een minputje. Meisjes die elkaar stimuleren om dit werk te gaan doen. De afgelopen jaren stijgen de verhoudingen zelfs met 90% sugarbabes en maar 10% sugardaddies op zogenaamde seeking arrangementen. Hierdoor komen veel sugarbabes niet aan het werk en ontstaan er tonen van vooroordelen. Een man bespelen hoort naar mijn mening geen stukje macht te zijn waar je op moet willen kicken. Je wint daar niks mee. Nou ja wel geld.. Best wel veel geld.. Maar het is geen emancipatie. Worden we hiermee niet juist nog afhankelijker van de man?

Oh ja: Vanessa en Linda heten helemaal niet zo. Hoe ze wel heten? Gaat je niks aan…

Door Fannie