* BNNVARA - Man doneert airmiles en brengt families samen met kerst

Man doneert airmiles en brengt families samen met kerst

leestijd 2 minuten
Man doneert airmiles en brengt families samen met kerst

Niemand mag met kerst alleen zijn. Maar toch is het niet voor iedereen mogelijk om kerst met zijn of haar familie te vieren, bijvoorbeeld omdat ze aan de andere kant van de wereld wonen. Vliegtickets kunnen in deze periode oplopen tot wel een paar duizend euro’s, helaas kunnen veel mensen dit niet betalen. Maar gelukkig is daar de Amerikaanse Robert ten Brink om families tóch met elkaar te verenigen.

Peter Shankman reist de hele wereld over om speeches te geven op verschillende evenementen. “De maan is bijna 250.000 mijl hiervandaan, ik reis jaarlijks veel meer dan dat” vertelt Shankman aan de Washington Post. Omdat hij het hele jaar van hot naar her vliegt spaart hij enorm veel frequent flyer-airmiles. Deze airmiles zijn te gebruiken om gratis vluchten te maken naar verschillende bestemmingen. Omdat Shankman zoveel airmiles heeft, gunt hij mensen die niet naar hun familie kunnen tóch een fijne kerst.

Al vijf jaar lang geeft Shankman honderdduizenden airmiles aan mensen die ze harder nodig hebben dan hijzelf. Bijvoorbeeld voor mensen die geen vlucht kunnen betalen, maar wel hun zieke familieleden willen zien. Of aan ouders die ver weg van hun kinderen wonen. “Ik kan mij geen betere manier verzinnen om deze airmiles te spenderen”, aldus Shankman.

Naar aanleiding van Shankmans oproep hebben meer reizigers hun airmiles gedoneerd voor deze actie, zodat nog meer mensen hun families kunnen zien. Totaal zijn er 300.000 airmiles beschikbaar, 200.000 hiervan werden gedoneerd door Shankman zelf.

Op de website Imgur plaatst Shankman al een aantal jaar zijn oproepen voor deze kerstactie. Mensen konden daar laten weten waarom zij hun families op wilde zoeken. De gebruikers van de website konden daarna stemmen op de verschillende verhalen. In totaal zijn er vijf families die door deze kerstactie herenigd zullen worden.

Tot zover het daglicht van vandaag.

Heb jij weleens wat gestolen tijdens het uitgaan? Met deze actie kan jij 2019 in met een schone lei!