* BNNVARA - Man in ziekenhuis na jarenlang soksnuiven

Man in ziekenhuis na jarenlang soksnuiven

leestijd 2 minuten
Man in ziekenhuis na jarenlang soksnuiven

Veel mensen hebben rare gewoontes. Vaak je handen wassen, nagels bijten of tellen hoeveel treden een trap heeft kijkt niemand meer van op. Een man in China spant toch wel de kroon: Hij ruikt namelijk al jaren aan zijn gedragen sokken. Deze onschuldig klinkende gewoonte heeft ervoor gezorgd dat de man in het ziekenhuis ligt.  

Het ruiken aan de sokken is voor de zevendertigjarige man uit de Chinese stad Zhangzhou een ware verslaving geworden. Naast dat hij na zijn werk even flink aan de zweetsokken ruikt, doet hij dit af en toe ook onder werktijd. Het is niet duidelijk hoe hij aan dit rare ritueel is gekomen.  

Schimmelinfectie

De sokkenfanaat is onlangs met spoed opgenomen in het ziekenhuis omdat hij last heeft van een stevige hoest en een verschrikkelijk drukkend gevoel op zijn borst. Bij de röntgenscan wordt al snel duidelijk dat de sokkensnuiver een flinke schimmelinfectie in zijn longen heeft. Door het ruiken aan zijn sokken heeft de man sporen van voetschimmel ingeademd. Deze voetschimmel heeft zich verder ontwikkeld in zijn longen.

De sokkenbewonderaar krijgt een behandeling en zou als het goed is volledig van deze infectie af moeten komen. Wij hopen ieder geval dat hij snel een nieuwe, minder dodelijke verslaving zal vinden.  

Tot zover het daglicht van vandaag.

Meer bijzonder nieuws? Deze peuter vindt XTC in Happy Meal!