* BNNVARA - Man laat Bassie en Adriaan tatoeëren

Man laat Bassie en Adriaan tatoeëren

leestijd 2 minuten
Man laat Bassie en Adriaan tatoeëren

De tattoos van Maurice. Foto via: RTV Rijnmond

Bassie en Adriaan zijn de beste vrienden die je maar kan vinden. Zo ook voor een 29-jarige man uit Vlaardingen die de twee heeft vereeuwigd op zijn benen.  

Maurice van Gestel heeft alles van Bassie en Adriaan. Dvd’s, cd’s, boeken en videobanden. Maar dat was niet genoeg. Daarom heeft hij nu twee getatoeëerde portretten van de clown en acrobaat laten zetten.

“Mijn vader was schilder en mijn moeder heeft me ooit verteld dat hij het huis van Bassie heeft geschilderd. Toen heb ik als vijfjarige van mijn vader wat Bassie en Adriaan cd’s gekregen. Ik was gelijk verkocht.” Vertelt Maurice aan RTV Rijnmond.

Jeugdhelden

Na ongeveer zeven theater ‘Lachspektakelshows’ van het duo te hebben bijgewoond samen met zijn moeder, zegt Maurice’s vader dat hij te oud is om zijn jeugdhelden nog te adoreren. Maurice is het hier natuurlijk niet mee eens. Hij is naar Bassie en Adriaan blijven kijken en luisteren. Nu heeft hij dus zelfs twee tattoos laten zetten.

Bij Maurice stromen de reacties op zijn tatoeage via social media binnen. Sommige mensen zijn verbaasd, maar de meeste mensen reageren positief.

Grote wens

Nu de tatoeages op zijn been staan heeft hij nog één grote wens, de handtekeningen van Bas en Aad op een papiertje krijgen, zodat hij deze onder de portretten kan laten tatoeëren.

“Maar ik denk dat het niet zo best met hem gaat.” Zegt Maurice over Bassie. De clown is al 83, dus hopelijk heeft hij de handtekening op tijd binnen.

Tot zover het daglicht van vandaag.

Meer tatoeages? Deze tienjarige jongen kreeg er een van iemand van zestien.