* BNNVARA - Man steelt geit en pakt de metro

Man steelt geit en pakt de metro

leestijd 2 minuten
Man steelt geit en pakt de metro

In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.

De metro in Parijs was deze week nóg hectischer dan normaal. Een man had namelijk een geit gestolen en besloot om samen met het dier de metro te pakken.

De dief probeerde afgelopen dinsdag rond half negen ‘s morgens twee geiten te stelen uit Jardin des Tuileries, in de buurt van het Louvre. De agenten probeerden nog te voorkomen dat hij met zijn nieuwe vrienden de metro zou pakken. Toch lukte het de dief om één van de twee geiten mee te nemen. 

Arme geit

De man pakte metrolijn 1. In een video is te zien hoe de man het dier in bedwang probeert te houden, terwijl omstanders vol verbazing toekijken.

De man weigerde om samen met de geit de metro te verlaten en stelde zich agressief op. Hierdoor werd het metroverkeer tussen de stations Châtelet en Concorde enige tijd stilgelegd. “Medewerkers van de Jardin des Tuileries hebben de geit onder hun hoede genomen. De man is gearresteerd en het metroverkeer reed rond 8.56 uur weer” vertelt het vervoersbedrijf.

Wat de man van plan was met de geit blijft onduidelijk. Wij hopen dat het beestje weer rustig kan grazen in het park met zijn geitenvriendjes.

Niet alle mensen zijn dierenvrienden, deze man brandde zijn huis af vanwege een aantal spinnen.