Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Michael en Rianne van The Dateables gaan trouwen!

30-06-2019
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
429 keer bekeken
  •  
The Dateables verloving
Michael (31) ontmoet zes jaar geleden Rianne (24) via het programma The Dateables. Inmiddels wonen zij al anderhalf jaar samen en staat er iets héél groots op de planning: “Op 11 september 2020 gaan wij trouwen!”
Michael is dagblind. Hierdoor is hij veel op zichzelf. “Ik zoek een zorgzaam, humoristisch en lief persoon”, vertelt hij zes jaar geleden bij The Dateables, terwijl hij zich inschrijft op een datingsite. En dan krijgt hij bericht van de stoere, alternatieve Rianne. Een match made in heaven! En óh wat is dit spannend. Rianne is namelijk zijn allereerste date ooit.
Dewy (BNNVARA): Hoe was het om mee te doen met The Dateables?
Michael: Heel apart maar ook erg leuk. Tijdens onze date zijn wij naar Sea Life in Scheveningen geweest. Het was ook erg spannend omdat dit mijn eerste date was.
Rianne: Ik vond het heel bijzonder! We hadden tijdens de date gelijk een klik. Het was heel gezellig. Daarna hebben wij elkaar eigenlijk pas echt leren kennen. Je kan ook veel makkelijker praten zonder camera’s. Met al die mensen erbij, dat maakt het ’t toch best spannend.
The Dateables ontmoeting
Dewy: En hoe ging dat na het programma?
Michael: Negen dagen later was ons tweede afspraakje!
Rianne: Dat klopt. En daarna ging alles eigenlijk best wel snel. Ik had toen nog zomervakantie en daardoor konden wij vaak afspreken. Ik woonde iets van een halfuurtje van Michael vandaan, dus ik kon makkelijk naar hem toegaan. Het werd steeds meer en meer en toen kregen wij een relatie!
Dewy: Hebben jullie elkaar verkering gevraagd?
Rianne: Michael vroeg uiteindelijk aan mij: “Zullen we het op Facebook zetten?” En toen zei ik gelijk: “Ja!”
Michael: Het was heel wederzijds. Het is een beetje geleidelijk gegaan en toen was het voor ons beiden wel duidelijk.
Dewy: Kijken jullie de aflevering nog weleens terug?
Michael: We hebben het best vaak met andere mensen teruggekeken. Wij krijgen ook vaak de vraag van mensen hoe wij elkaar hebben ontmoet. Dan vertellen wij het verhaal of laten gewoon de aflevering zien.
Dewy: Ik ben heel erg benieuwd... Hoe is het aanzoek gegaan?
Rianne: Ik was jarig en Michael weet dat ik niet zo goed tegen verrassingen kan. Ik dacht al wel dat ik een ring zou krijgen. En had het daar al over gehad met mijn vriendinnen. De gedachte dat hij mij ten huwelijk zou vragen ging wel door mijn hoofd. Maar toen ik uiteindelijk jarig was vroeg hij mij niet ten huwelijk! Ik ging er toen eigenlijk vanuit dat wij nog zouden wachten.
Michael: Dat klopt. Ik vertelde Rianne dat wij pas gingen trouwen als zij afgestudeerd zou zijn. Dit hadden wij namelijk al afgesproken met elkaar. Maar een paar dagen later had ik een verrassingsdag voor haar gepland die al heel lang op de planning stond.
Dewy: Spannend! En wat gingen jullie doen op die verassingsdag?
Rianne: Michael nam mij mee naar Scheveningen. Ik wist toen eigenlijk gelijk dat wij naar Sea Life zouden gaan, de plek van onze eerste date. Het regende keihard en wij waren kletsnat, dus gingen gelijk naar binnen. We liepen door de tunnel met haaien en aan het einde van de tunnel moet je een trapje op. Michael ziet slecht, dus hij loopt altijd met mij mee aan mijn hand, maar hij bleef ineens staan… Ik dacht: wat doen we hier? En waarom lopen we niet verder? En toen zag ik ineens zijn zus staan en dacht weer: “Huh?”
Dewy: En hoe ging het daarna?
Rianne: Michael vroeg of ik mijn telefoon aan zijn zus wilde geven. Op deze plek hadden wij namelijk onze allereerste foto gemaakt met BNN. Ik heb inmiddels ook een kaakoperatie gehad en wij hadden er weleens over gesproken dat wij een nieuwe foto wilden maken. Ik keek op en zag dat zijn zus stond te filmen. En toen vroeg hij mij ten huwelijk… Super romantisch!
The Dateables verloving
Dewy: En wanneer is de bruiloft?
Rianne: Ik ga nu naar mijn laatste jaar op het conservatorium. Wij gaan direct trouwen nadat ik ben afgestudeerd.
Michael: De locatie is al geregeld en wij hebben net de ‘save the date’ kaarten de deur uit gedaan! De bruiloft is op 11 september 2020.
Dewy: Tijdens de aflevering zegt Rianne: “Eerst trouwen, dan kindjes.” Hebben jullie ook een kinderwens?
Rianne: Ja hoor. Die hebben wij zeker wel, maar nu nog niet.
Michael: Laten we maar eerst even aan die bruiloft beginnen.
Rianne: Precies. Afstuderen en samen gelukkig zijn!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.