Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Nederlandse studenten dupe Engelstalige opleidingen

  •  
26-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
134 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-01-26 om 10.30.05
Universiteiten moeten zich ernstig afvragen of Engelstalige colleges wel nodig en verantwoord zijn. De ’verengelsing’ trekt een hausse aan internationale studenten aan en Nederlandse studenten dreigen de dupe te worden, meldt De Telegraaf.
"Internationalisering is mooi, maar als de oververtegenwoordiging van buitenlandse studenten een probleem wordt, moet de onderwijsinstelling zich afvragen of het wel handig is een bepaalde studie in het Engels aan te bieden'', stelt voorzitter Pieter Duisenberg van de Vereniging van Universiteiten (VSNU).

Alarm

Voorzitter Tariq Sewbaransingh van de Landelijke Studenten Vakbond slaat alarm. "Behalve in Utrecht zijn alle psychologiestudies in het Engels. Wij maken ons zorgen over de toegankelijkheid voor de Nederlandse student.''

Engels als voertaal niet vanzelfsprekend

Engels als voertaal zou dan ook helemaal niet vanzelfsprekend moeten zijn, stelt Michel van Baal, woordvoerder van de TU Delft. Toch prijken op de lijst met Engelstalige studies weinig voor de hand liggende vakken als tandheelkunde, farmacie, Nederlands recht en psychologie.
Door: Kassa
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.