* BNNVARA - “Oma To is een typische oma en een bescheiden winnares"

“Oma To is een typische oma en een bescheiden winnares"

leestijd 2 minuten

Vraag jij je ook soms af wie nou de leukste oma in Nederland is? Nou, ook dit jaar heeft DJ Gerard Ekdom daar het antwoord op gevonden. Hij ging voor de tweede editie van de Granny Awards op zoek naar de leukste oma van Nederland. Dit jaar is dat niemand minder dan Catherina Verweij – beter bekend als Oma To – uit Houten. “Zij is een echte, typische oma: heel warm en liefdevol. En een bescheiden winnares”, geeft Gerard aan.

Oma To werd liefdevol welkom geheten bij Gerard in de studio, waar zij de award in ontvangst mocht nemen. Kosten noch moeite werden gespaard om haar in de watten te leggen: lekkernijen en liefde zover het oog reikt: er was natuurlijk familie in de studio. “Onze oma’s zijn de grondleggers van de familie”, zegt Gerard, die zelf gedeeltelijk opgevoed is door zijn opa en oma, “dit is het minste wat wij voor ze kunnen doen!”

Gerard geeft aan dat hij veel te danken heeft aan zijn grootouders: “Mijn ouders waren allebei heel druk met hun werk, dus bracht ik veel tijd samen met mijn opa en oma door. Mijn oma verwende mij suf met zoetigheid en lekker eten. Dat ben ik nooit vergeten.”

Flirten

Gerard is zelf heel erg gecharmeerd van Oma To en geeft aan dat zij “een hele hippe oma is die goed met haar tijd is meegegaan”. De liefde kwam in dit geval ook van twee kanten: “Oma To is naast een hele typische oma ook een hele directe oma: ze flirtte ook nog met me!”

Naast oma’s zijn er natuurlijk ook liefdevolle opa’s, maar of er een ‘Grandaddy Award’ gaat komen, durft Gerard nog niet te zeggen. “Misschien komt-ie er volgend jaar, maar misschien ook niet! Voor nu richtten we ons op de oma’s.”