Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Kleuterschool in China huurt paaldanseres in tijdens introductieweek

  •  
07-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paaldans1
Foto via Twitter.  
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.  
Dat de scholen weer zijn begonnen klinkt misschien niet per se als een feest, maar wordt toch vaak opgeleukt. Zo kiezen scholen er bijvoorbeeld voor om een klassenuitje naar de Efteling te organiseren, of vindt er een uitgebreide introductieweek plaats. Maar dat kan beter, moet de directrice van deze Chinese kleuterschool hebben gedacht. Zij besloot het schooljaar feestelijk in te luiden door een paaldanseres in te huren. Als dat geen feestje is, weet ik het ook niet meer.

Nieuwe school

Michael Standaert, een Amerikaanse schrijver woonachtig in China, werd compleet verrast door het paaldans-optreden en besloot opnames van de act online te zetten . Standaert had zijn kinderen ingeschreven bij de school en probeert dit proces nu met alle macht terug te draaien. Helaas gaat dit nogal moeizaam – het bedrijf wat de school bezit, blijkt namelijk moeilijk te bereiken.  

Lekker bewegen

De directrice van de kleuterschool, Lai Rong, heeft haar excuses aangeboden voor het voorval. Wel verdedigt ze haar actie. Zo zouden kinderen veel simpeler denken dan volwassenen, en niets seksueels achter de paaldans-act zoeken. Verder wilde ze simpelweg de kinderen leren dat de dans bestaat omdat het wereldwijd populair is.
Of er inmiddels veel drie-tot-zes-jarigen zich hebben aangemeld voor een cursus paaldansen is nog onduidelijk.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.