* BNNVARA - Pieter Derks plaatst de wereld in andere verhoudingen

Pieter Derks plaatst de wereld in andere verhoudingen

leestijd 2 minuten
Pieter Derks plaatst de wereld in andere verhoudingen

Zo goed als nieuw. Of ook wel: Z.G.A.N. Nu denk je misschien aan een of andere online verkoopplaats voor tweedehands spullen. Maar het is ook de voorstelling van cabaretier Pieter Derks. Ook deze show is zo goed als nieuw, want slechts één keer voorgedragen.

Heb je nog geen kans gehad om de show te zien of wil je deze zaterdagavond gewoon even een keer niet de hort op? Ga dan even lekker languit liggen en geniet van dit zo goed als nieuwe spektakel!

In Z.G.A.N. passeren alle grote gebeurtenissen van de afgelopen tijd de revue. Pieter, een wandelende nieuwsbron met zelfspot, geeft het liefst fris commentaar op het laatste nieuws van de dag. Maar ook moeten dingen zoals 'de snoepautomaat affaire' van de marechaussee even aan bod komen. In plaats van dat die automaat nou gerepareerd wordt, werden er camera’s opgehangen om te kijken wie de automaatdief was. In dit voorbeeld komt alles een beetje samen: het wantrouwen en de graaicultuur.

Als grootmeester van de relativering plaatst hij de wereld in andere verhoudingen. Op vriendelijke en vooral vlijmscherpe toon kijkt hij naar hoe de mens steeds maar weer dingen verzint en doet vervolgens  een poging ze serieus te nemen. Zijn grappen en confronterende vragen vliegen je om de oren in een vlot en vrolijk tempo.

CultuurBewust.nl: “Gewapend met een krant in zijn hand verschijnt Derks op het podium en is de show begonnen. Geen rustig: welkom dames en heren, nee gewoon to the point. Dit begin van Zo Goed Als Nieuw is typerend voor de hele show. Op hoog tempo vliegen de actualiteiten je om de oren en Derks gaat niets uit de weg. Direct, actueel, herkenbaar en muzikaal: dat is Pieter Derks. Een humoristische, confronterende kijk op het heden en de toekomst.”

Zit je al te trappelen om de voorstelling te zien? Kan je niet langer wachten tot vanavond 22:25? Dan hebben we hier alvast een voorproefje van de show.

 

Pieter Derks over Google

 

Zo goed als nieuw van Pieter Derks zie je vanavond om 22:25 op NPO 1.