* BNNVARA - Politie vindt leeuwenwelpje in Lamborghini

Politie vindt leeuwenwelpje in Lamborghini

leestijd 2 minuten
Politie vindt leeuwenwelpje in Lamborghini

In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.

Deze week deed de Parijse politie een bijzondere vondst aan de Champs-Élysées. Daar werd tijdens een routinecontrole een leeuwenwelpje aangetroffen in een Lamborghini. De eigenaar van de auto is in hechtenis genomen en het diertje is naar een dierenpark voor katachtigen gebracht.

Toen de man ondervraagd werd over het leeuwtje grapte hij: ‘Oh, maar dit is gewoon mijn kat.’ Volgens de politie is het een trend geworden voor mensen om een leeuwenwelpje te huren of te kopen, om er daarna foto’s mee te maken.

Het kleine welpje is pas twee maanden oud en heet Putin, maar wordt door het dierenpark ook wel Dadou genoemd. Het beestje verblijft nu in quarantaine vanwege enkele gezondheidsproblemen.

Het is niet de eerste keer dat de Franse politie een leeuwenwelpje in de stad vindt. Enkele dagen eerder werd er namelijk een welpje gevonden in een garage in Marseille en vorige maand nog een in een appartement in Parijs.

Meer dierennieuws uit Parijs? Deze man stal een geit en nam hem mee in de metro.