* BNNVARA - Protestposter van student hangt al 1,5 maand ongemerkt in McDonald’s

Protestposter van student hangt al 1,5 maand ongemerkt in McDonald’s

leestijd 2 minuten
Protestposter van student hangt al 1,5 maand ongemerkt in McDonald’s

Foto via Twitter.

In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.

Wat doe je als de lokale variant van je favoriete fastfoodketen een lege muur heeft? Dan hang je hier gewoon een foto van jezelf op. Althans – dat deed de 21-jarige Amerikaanse student Jevh Maravilla. Waarom? Vanwege een gebrek aan diversiteit op de decoratieve posters. 

Protest

Volgens Maravilla zijn er simpelweg te weinig Aziaten in de media te zien. Deze lokale McDonald’s in Texas vormt hierop helaas geen uitzondering. Van alle plaatjes vol vrolijke mensen, frietjes en hamburgers was hierop niet één Aziaat te bekennen. Dus bedacht Maravilla een plan.

Samen met een vriend hield Maravilla een uitgebreide fotoshoot, bewerkte hij het resultaat McDonald’s-style en liet hij de foto afdrukken op posterformaat. Vervolgens trok hij een werkoutfit aan, hield hiermee het voltallige personeel voor de gek en hing de poster – waar hij zelf op stond – op aan de lege muur.

Consequenties 

Inmiddels hangt de zelfgemaakte poster al meer dan vijftig dagen in de McDonald’s. En het lijkt er ook op dat hij blijft hangen – in een reactie geeft het fastfoodrestaurant aan dat ze bij McDonald's “trots zijn op de diversiteit in hun restaurants” en dat ze “de creativiteit van deze studenten aanmoedigen.” Ook geven ze aan te hopen Maravilla binnenkort weer te mogen verwelkomen. Voor een Big Mac’cie, of zoiets.

 

Maravilla zette zijn stunt op Youtube. Bekijk hier de gehele actie.