Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Reactie op uitzending GAAN! op NPO Radio 1

25-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
183 keer bekeken
  •  
logo gaan
Gisterochtend kwam in het Radio 1-programma Gaan! een luisteraar aan het woord die verachtelijke antisemitische denkbeelden deelde met presentator Morad en de luisteraars van het programma. Die ruimte had hij absoluut niet mogen krijgen. Daarvoor hebben wij gisteren onze excuses aangeboden op Twitter en dat doen we hier nogmaals. Het gesprek had direct moeten worden afgekapt of de spreker had zijn woorden terug moeten nemen. Wij dulden geen antisemitisme en andere vormen van discriminatie in onze programma’s. Omdat BNNVARA vindt dat deze uitspraken geen podium verdienen, is de uitzending van Gaan! Van 24 september offline gehaald.
Morad kwam er vandaag zelf op terug in de uitzending op Radio 1. Hij zei onder meer: “Ik had moeten ingrijpen toen ik doorhad wat voor vlees ik in de kuip had. […] De discussies die ik nu online lees over dat ik hem aan het woord liet, omdat ik een Marokkaans Islamitische achtergrond heb en antisemitisme daarom goedkeur, doen mij wat. Wie mij al wat langer kent, weet beter. Ik hou van al mijn luisteraars, waar ze ook vandaan komen. […] Ik begrijp dat ik daar mensen mee heb gekwetst en een excuus is daar dan ook zeker op zijn plaats.” Dit hele fragment is hier terug te luisteren .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!