Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Real-life Pikachu gered in Australië

  •  
06-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
401 keer bekeken
  •  
Pika
Foto: Sydney Morning Harald
Je hebt nieuws, en je hebt nieuws-nieuws: de echte baanbrekende dingen. Vandaag is het raak. De Boronia dierenkliniek in Melbourne laat namelijk weten dat er een buidelrat is gered, die erg doet denken aan (een ietwat verlepte versie van) ieders favoriete knaagdier: Pikachu.
Een bezorgde Australische burger brengt het beestje in november naar de dierenkliniek. Het ligt weerloos op de grond wanneer het wordt aangetroffen. Een verklaring voor de hulpeloze positie van Pikachu is dat hij van de rug van zijn moeder is afgevallen en vervolgens is achtergelaten. De natuur is niet altijd even vergeeflijk in dit soort situaties.
In de kliniek wordt de vergelijking met ’s werelds bekendste Pokémon snel gemaakt. Door een zeldzame genmutatie heeft hij een goudgele kleur. Daarnaast spreken de spitse oortjes en de weirde ogen van het overlevende buidelratje ook boekdelen.

Terug het bos in?

Het beestje maakt het momenteel goed, maar zal waarschijnlijk niet terug de wildernis in worden gestuurd. Goudkleurige mini-buidelratjes zijn over het algemeen een perfect doelwit voor ongeveer ieder ander dier. De kleur maakt Pikachu extra opvallend, dus zelfs voor bijziende roofdieren is hij een zalig hapje, of gewoon iets om uit elkaar te scheuren voor de lol. En gezien het Australië betreft, zijn er nogal veel hypothetische doodsoorzaken mogelijk: honden, katten, vossen, wolven, andere buidelratten met standaard kleuren en natuurlijk dingo’s.
Een foto van de real-life Pikachu wordt momenteel gebuikt als aanjager voor een Kerstactie van de dierenkliniek. Deze rol als PR-kanon biedt ‘m hoogstwaarschijnlijk meer dan de kille realiteit van de prairie.
Tot zover het Daglicht van vandaag.
Meer extreem belangrijk dierennieuws? Wat dacht je van een babywelpje in een Lamborghini?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.