* BNNVARA - Sara Kroos vindt dat de mensheid is doorgefokt

Sara Kroos vindt dat de mensheid is doorgefokt

leestijd 2 minuten
Sara Kroos vindt dat de mensheid is doorgefokt

Morgen het zoveelste feestje op de planning? Reden genoeg om je vanavond terug te trekken. Rustig op de bank met de hilarische cabaretvoorstelling 'Doorgefokt’ van Sara Kroos. De titel klinkt alles behalve 'rustig', maar alleen je lachspieren hoeven actief mee te doen. En dat gaat in dit geval vanzelf.

Publiekslieveling Sara staat intussen al vijftien jaar voor volle, enthousiaste zalen. In deze voorstelling gaat Sara het ene moment tot het randje (óf liever net erover) en het andere moment weet ze je juist te ontroeren. Ook kaart Kroos onze menselijke tekortkomingen aan die wij allemaal wel herkennen.

Volgens Sara zijn we namelijk allemaal (een beetje veel) doorgefokt. Iedereen heeft zijn eigenaardigheden, we zijn allemaal een beetje ‘stuk’.  En daar kunnen we maar beter om lachen. In 'Doorgefokt' is ze weer als vanouds scherp, ontwapenend, genadeloos, en gewoon heel erg grappig.

"Zo heeft zij een stevig fundament gemetseld onder haar nieuwe show Doorgefokt. Daarin is zij het ene moment snoeihard en bot, om het daarna te compenseren met warmte en mededogen. Welk wapen Kroos ook inzet om haar publiek te veroveren, alles wordt geserveerd met een verpletterende humor, waarmee eventuele smakeloosheid direct wordt geneutraliseerd."

Kom alvast lekker in de stemming met dit fragment waarin Sara een tirade houdt over haar eerste ervaring in een 'typisch' biologische winkel.

 Sara's avonturen in de biowinkel

Vanavond zie je om 22:30 ‘Doorgefokt’ van Sara Kroos op NPO1.