* BNNVARA - Silicon Valley-appartement voor 1500 dollar verhuurd aan twee poezen

Silicon Valley-appartement voor 1500 dollar verhuurd aan twee poezen

leestijd 2 minuten
Silicon Valley-appartement voor 1500 dollar verhuurd aan twee poezen

Katten hebben negen levens, maar sommige katten leiden net iets luxere leventjes dan andere. Zo ook de twee poezen Louise en Tina. Die wonen in een appartement van 425 vierkante meter in Silicon Valley. Met z’n tweetjes.

Huisbaas David Callisch is vol lof over de twee huurders. “Ze roken niet, drinken niet en spelen geen harde muziek af in het huis”, zegt hij. En als klap op de vuurpijl: de maandelijkse huur van 1500 dollar wordt op tijd betaald!

De sponsor in kwestie is de 43-jarige Troy Good, Louise en Tina zijn eigendom van Troys dochter Victoria. Laatstgenoemde wilde de poezen niet meenemen naar haar studentenwoning. De poezen bleven dus achter bij Troy, die vervolgens introk bij zijn verloofde met Louise en Tina. Maar dat liep niet goed af, want Troys verloofde heeft een hond die niet zo dol is op de poezen.

Dus, wat doe je dan als baasje? Precies, je huurt een heel appartement voor je katten waar zij in kunnen verblijven.

Daklozen

Hoe aandoenlijk en opmerkelijk het nieuws ook moge zijn, veel mensen zijn niet blij met de situatie. Jennifer Loving, directeur van daklozenbelangenorganisatie Destination Home, noemt het nieuws exemplarisch voor de hoge mate van ongelijkheid in Silicon Valley. “Er leven duizenden mensen hier op straat, en er zijn mensen die hun katten zomaar even een appartement geven”, zegt Jennifer.

Troys dochter Victoria geeft tegenover KPIX 5 aan inderdaad op de hoogte te zijn van het huisvesting-probleem in Silicon Valley en wil niet dat mensen denken dat ze bijdraagt aan het probleem. Ze voegt eraan toe dat ze heel erg van de poezen houdt en ze zo snel mogelijk weer in huis wil hebben als ze de studentenwoning verlaat.

Tot zover het daglicht van vandaag.

Benieuwd naar nog meer dierenpret? Check dan dit nieuwtje over een man die een geit gestolen heeft en vervolgens doodleuk met de metro gaat.