* BNNVARA - Speciale bril voor bijziende honden

Speciale bril voor bijziende honden

leestijd 2 minuten
Speciale bril voor bijziende honden

Beeld: VTM Nieuws

In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.

Honden hebben net als mensen weleens last van hun zicht. Zo kan het voor de honden moeilijker zijn om in de verte een bal te vinden en soms lopen ze weleens tegen dingen aan. Super zielig natuurlijk! Maar een arts uit Duitsland denkt de oplossing gevonden te hebben: een bril voor honden.

Volgens de Duitse oogarts hebben steeds meer honden last van bijziendheid, waardoor het verre zich verslechterd op latere leeftijd. “Als honden in een vreemde omgeving lopen, blaffen ze soms onnodig of zijn ze bang.” Vertelt de arts aan VTM Nieuws.

De bril ziet eruit als een kleurrijke duikbril, maar dan speciaal voor honden. Volgens de baasjes was het voor de honden eerst even wennen. “Hij vond het wel heel vreemd, maar na drie of vier keer uitlaten heeft hij het geaccepteerd. Hij vergeet snel dat hij een bril draagt.”

Tjerk Bosje, van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, twijfelt of deze bril ook zal gaan helpen. “Het lijkt me een beetje overdreven. Honden doen veel meer met hun neus en oren. We hebben op het werk zelf een hond rondlopen zonder ogen. Die functioneert prima.”

De hond in onderstaande video bevestigt dat zicht niet essentieel is, maar wel handig. 

Meer dierennieuws? Deze man stal stal een geit en nam hem mee in de metro.