Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Steven Seagal wordt Russische ‘ambassadeur’ in Verenigde Staten

  •  
06-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
223 keer bekeken
  •  
stevenseagal_putin
In onze rubriek Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
Herinner jij je de film  Half Past Dead uit 2 002? Zo niet, geeft ook niks. Steven Seagal speelt Sasha Petrosevitch, een Russische autodief die als loopjongen voor een kwade genius moet werken. Soit.  Half Past Dead kreeg bar slechte recensies, maar nu heeft Seagals optreden eindelijk zijn vruchten afgeworpen voor de acteur. De beste man is sinds  afgelopen zaterdag namelijk een zogeheten ‘speciale vertegenwoordiger’ voor het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken. IN AMERIKA. Wát?! 
Oké, dat is natuurlijk niet de reden waarom uitgerekend Steven  fucking Seagal naast autodief, undercover-agent, militair, drugsdealer met zwaard in hand en kok nu ook diplomaat op zijn cv kan zetten. Er zijn een paar redenen: het is erg aannemelijk dat zijn nieuwe benoeming enerzijds te maken heeft met Seagals uitlatingen over Rusland in recente jaren en – in het bijzonder – Vladimir Poetin. Hij noemde de Russische president bijvoorbeeld “één van ’s werelds grootste leiders.” 
Russisch paspoort
Anderzijds is Seagals benoeming waarschijnlijk ook onderdeel van een goodwill-strategie – vanuit het Kremlin - om de relatie tussen Rusland en de Verenigde Staten te verbeteren. Beide landen staan al jaren op gespannen voet met elkaar. Er wordt immers door verschillende partijen in de VS gesteld dat Rusland zich bemoeid heeft met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. Daarvan zegt Seagal overigens ook dat Rusland er niets mee te maken heeft. Want dat weet Seagal. Blijkbaar. Daarnaast is er ook ontzettend veel geduw en getrek over de militaire interventie in Syrië en de annexatie van het Krim. En dat is niet zo best.
Maar goed – wat gaat Seagal nu doen? Volgens de Russische ambassade in Amerika is Seagal, samen met wat andere beroemdheden, verantwoordelijk voor het verbeteren van de relatie tussen Rusland en de VS op het gebied van kunst, cultuur en uitwisselingsprogramma’s voor studenten. Seagal kreeg in 2016 al een Russisch paspoort van Vladimir Poetin als symbolische handreiking vanuit Rusland naar de VS toe. En dat zegt heel wat. Een paspoort krijgen, is namelijk niet voor  iedereen even makkelijk
O, en voor de wat-een-zakkenvuller-hij-doet-dit-vast-en-zeker-omdat-hij-hier-nog-een-paar-ton-extra-mee-kan-verdienen-denkers onder u – Seagal doet dit geheel pro deo. Gratis en voor noppes. 
Steven Seagal, nu ook in te huren als speciale ambassadeur. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.