* BNNVARA - Surinaamse politicus strooit met geld vanuit een helikopter

Surinaamse politicus strooit met geld vanuit een helikopter

leestijd 1 minuut
Surinaamse politicus strooit met geld vanuit een helikopter

“Geld moet rollen” zeggen sommige mensen ook wel. Alleen papieren biljetten rollen nogal moeilijk, dus dan laat je het maar vliegen. En dat is precies wat de Surinaamse politicus Ronnie Brunswijk heeft gedaan.

Op het internet zijn beelden opgedoken waar Brunswijk, bijgenaamd Bravo, geld uit een helikopter strooit. De lokale bewoonster die de beelden heeft gemaakt zegt tijdens het filmen dat hij wel vaker geld uit helikopters strooit. Aan het eind van de video zie je de heli al stooiend laag overvliegen.

De Surinaamse verkiezingen van mei 2020 zijn nog ver weg, toch lijkt dit al op een politieke campagne. Brunswijk ontkent dit tegenover de Surinaamse nieuwsite Starnieuws. Hij zegt dat hij de sfeer in het dorp wilde verbeteren nadat een neef van hem is overleden. “Het was om de droevige stemming een beetje weg te maken.”

Het geven van geld is een bekend ritueel als er iemand is gestorven. Het ging volgens de politicus om weinig geld, maar het is nooit goed een gegeven paard in de bek te kijken.

Tot zo ver het daglicht van vandaag.