* BNNVARA - Tandarts deelt dekens uit aan zwerfdieren tegen de kou

Tandarts deelt dekens uit aan zwerfdieren tegen de kou

leestijd 2 minuten
Tandarts deelt dekens uit aan zwerfdieren tegen de kou

In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.

In de categorie ‘godallemachtig waarom lopen er niet meer van dit soort fijne mensen rond op de wereld’: er is een Turkse tandarts die de straten van Istanbul afstruint om zwerfdieren te helpen de winter door te komen. De superheld-tandarts geeft ieder zwerfdier dat hij tegenkomt een warme deken.

Huseyin Yurtseven, de tandarts in kwestie, raakte geïnspireerd door een video die rondging op sociale media. Op de video is te zien hoe zwerfhonden in Istanbul aan het verkleumen zijn in de kou. Turkije heeft sinds begin januari namelijk te maken met een zeer strenge winter.

In plaats van een like, doet Huseyin dagelijks zijn supermancape om de dieren één voor één te helpen.

Maar dat niet alleen, hij geeft ook dekens aan lokale winkeliers om door te geven aan dieren die zij op hun beurt tegenkomen. Daarnaast biedt hij deze mensen ook aan de dekens te wassen als ze na een tijdje vies worden. Wat een dierenvriend.

Yurtseven heeft aangegeven dieren ook in de zomer te willen helpen, maar dan tegen uitdroging door de hitte.

Smaakt dit naar meer? Check dan dit verhaal over een man die een appartement in Silicon Valley heeft gekocht. Voor zijn katten.