* BNNVARA - Vastgeroest? Sleur? Switch van baan

Vastgeroest? Sleur? Switch van baan

leestijd 3 minuten
Vastgeroest? Sleur? Switch van baan

Geen relatiedip, maar vastzitten in een baan waar je niet tevreden over bent. Wat te doen?

Die onvrede komt ergens vandaan. Zo kan het bijvoorbeeld in eerste instantie aan je thuissituatie liggen. Het gaat niet zo lekker met je partner of er zijn andere problemen in je directe omgeving. Het is daarom belangrijk te onderzoeken of het probleem echt ligt bij je huidige baan of dat je inderdaad niet het juiste werk doet dat bij je past. Je kan wel solliciteren tot je een ons weegt, maar dat heeft weinig zin als het niet aan je baan, maar aan andere factoren ligt.  

Waar wil je heen?

Bij de rol die je hebt in het bedrijf horen bepaalde taken, maar die hoeven niet altijd te matchen met jou en je ambities. Niet alles vind je leuk. Logisch, soms moet je kleine vervelende klusjes doen die niemand graag doet. Een baan die 100% aansluit op je passie(s) is bijna onmogelijk. Bedenk daarom wat je drijfveer is, kijk naar het groter geheel. Als dit nog goed zit, dan kun je die kleine, mindere klusjes misschien wel negeren en je focussen op de leuke kanten van je baan. 

Durf te bewegen

Als je eenmaal weet wat je drijfveer is, moet je er natuurlijk ook wat mee doen. Verken dus je opties. Als je geen extra opleiding nodig hebt om te kunnen doen wat je leuk vindt, probeer te regelen dat je werkgever curssussen voor je betaalt. Het kan aan de andere kant ook betekenen dat je huidige werkgever niet (meer) bij je past of dat je misschien zelfs je eigen bedrijf wilt beginnen. Kies in alle drie de gevallen voor jezelf en blijf niet zitten op een plek die je uiteindelijk niet gelukkig maakt.

Het roer om

Het kan natuurlijk zomaar zijn dat je niet goed weet wat je nog allemaal zou kunnen doen én wat je er mee verdient. Check daarom deze top vijf om je horizon te verbreden. Een beetje inspiratie kan geen kwaad, toch?

Tester van seksspeeltjes
€40.000 per jaar 

Vraag je jezelf weleens af hoe erotische bedrijven bepalen welke seksspeeltjes op de markt komen? Daar zijn – echt waar - testers voor. Als tester van seksspeeltjes werk je doorgaans vanuit huis en test je dus de hele dag seksspeeltjes. We kunnen vervelendere baantjes bedenken. Belangrijk: dit is een baan waar je écht een passie voor moet hebben.

Sommelier
€50.000 per jaar

Als professioneel wijnkenner en -schenker verdien je gemiddeld een halve ton per jaar. Vergis je niet, dat betekent niet dat je zelf elke werkdag aan de fles kan zitten. Maar je verdiepen in de wereld van wijn en er alles over kunnen vertellen, wie wil dat nou niet?

Geurtjestester
€50.000 per jaar

Ben jij gevoelig voor nare geurtjes of mensen die veel te veel parfum dragen? Dan zou je die overgevoelige neus eens moeten in zetten voor een carrière als geurtjestester. Een baan waar een luchtje aan zit, maar dan op een leuke manier,

Voedingsstylist
€60.000 per jaar

Als voedingsstylist is een culinaire achtergrond handig, maar je focust je op een gemiddelde werkdag vooral op voedsel dat op een bord ligt. En dan vooral of het er mooi uit komt te zien op de foto. Ben je hier nog een beetje goed in ook, dan kun je zo een halve ton per jaar naar binnen harken. 

Personal shopper
€100.000 per jaar

Veel geld, maar geen tijd om het te besteden? Daarvoor zijn personal shoppers in het leven geroepen. Sommige rijken houden er niet zo van om zelf naar de winkel te moeten om kleding te shoppen. Daarom huren ze personal shoppers in, die het hele jaar zorgen dat ze er piekfijn bijlopen. Hoe rijker de opdrachtgever, hoe meer een personal shopper opstrijkt. 

Wil je weten of jij genoeg verdient? Doe dan onze salarischeck!