* BNNVARA - Vechten met lightsabers is een officiële sport in Frankrijk

Vechten met lightsabers is een officiële sport in Frankrijk

leestijd 2 minuten
Vechten met lightsabers is een officiële sport in Frankrijk

A long time ago in a galaxy far, far away....

In Frankrijk is de lightsaber toegevoegd aan het wapenarsenaal van de schermbond! Vechten met het iconische wapen uit de bekende Star Wars-reeks is zelfs een officiële sport geworden in het land. Fantastisch nieuws voor de fans, natuurlijk.

De toevoeging van het wapen moet ervoor zorgen dat het ledenaantal van de schermbond stopt met dalen. Volgens scherm-eindbaas Serge Aubailly hebben veel jongeren last van gezondheidsproblemen. ‘Dit komt omdat ze bijna niet meer sporten en alleen maar op hun telefoons zitten te scrollen’, aldus een licht pessimistische Serge.

De Star Wars films zijn extreem populair. Het is dus niet zo gek dat lightsabers nu gebruikt worden om kinderen aan te zetten tot sporten. Wie wil er nou niet met een lichtgevend zwaard tegen iemand anders aan rammen? Of roepen dat je iemands vader bent? Of doen alsof je mensen kan wurgen van afstand?

Prijzig

Ook zien de met LED-verlichte dingen er spectaculair uit en hebben de meest gestoorde exemplaren zelfs een speciale chip waardoor ze het bekende zoemende geluid maken. Het is nog wel redelijk prijzig om je de nieuwe Luke Skywalker te voelen. Een complete uitrusting kost namelijk rond de 350 euro. Van de andere kant ben je dan wel Jedi voor het leven. En moge de force dan voor altijd bij je blijven.

Tot zo ver het daglicht van vandaag.

Meer daglicht? Deze vrouw trouwde met zombiepop.