Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Verdwijnt de kiloknaller uit de supermarktschappen?

30-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
126 keer bekeken
  •  
chicken-1230973_640
Mijlpaal: voor het eerst minder kiloknallers dan keurmerkaanbiedingen in de supermarktfoldertjes.
In het afgelopen kwartaal waren in folders van supermarkten voor het eerst meer aanbiedingen te vinden voor vlees met een keurmerk dan voor zogenaamde kiloknallers. Dit blijkt uit onderzoek door Wakker Dier, dat zich inzet voor dierenwelzijn in Nederland. “Wij roepen de supermarkten al jaren op om de race naar de bodem te stoppen en op te houden met kiloknallen. Dat er nu minder kiloknallers zijn dan keurmerkaanbiedingen is een belangrijke mijlpaal,” zegt Anne Hilhorst namens de organisatie.
48 procent
De dertien onderzochte supermarkten kwamen in totaal 3800 keer met een vleesaanbieding in het eerste kwartaal van dit jaar. In 48 procent van de gevallen ging het om een kiloknaller, een aanbieding van vlees zonder dierenwelzijnskeurmerk. Nogmaals Hilhorst: “Dat is natuurlijk nog steeds absurd veel. Supermarkten kiezen hiervoor, niemand verplicht ze tot het stunten met vlees.”

Albert Heijn

Albert Heijn is in absolute getallen de grootste aanbieder van kiloknallers. Liefst 283 keer deed de grootste supermarkt van het land vlees zonder keurmerk in de aanbieding.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!