Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Vliegend naar de club in een Rolls-Royce taxi

  •  
16-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
172 keer bekeken
  •  
evtol1
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
De toekomst is nu. Rolls-Royce heeft een ontwerp gemaakt voor een vliegende taxi. Wil jij voortaan als een lul in stijl aankomen bij je schoonouders, bij college of op werk? Over een paar jaar wordt deze nieuwe zweefmobiel beschikbaar voor iedereen die ergens moet zijn.

Rolls-Royce Phantom?

Het ‘electric vertical take-off and landing vehicle’ (EVTOL) moet tot vijf mensen mee kunnen nemen en kan snelheden behalen tot 400 kilometer per uur. Voor de motor van de taxi wordt een gasturbine gebruikt, waardoor er geen batterij is die moet worden opgeladen. Helemaal in stijl kom je trouwens niet aan bij jouw favoriete club: de vliegende taxi kan alleen landen op helikopterplatforms en andere bestaande landingsbanen. Bummer. De Britse vliegtuigbouwer Rolls-Royce staat overigens los van het welbekende autobedrijf - we zullen dus over een paar jaar helaas geen Rolls-Royce Phantom door de lucht zien vliegen. Dubbel bummer.

Uber vliegtaxi’s

Rolls-Royce is niet het eerste bedrijf wat zich op het ontwerpen van futuristische taxi’s heeft gestort. Zo  werken Audi en Airbus samen  voor een vliegende toekomst, evenals  Uber en NASA . Ook Rolls-Royce is nog op zoek naar een vriendje om mee samen te werken. Een vliegtuigbouwer, als het even kan. Als alles dan volgens plan verloopt, kan de EVTOL  binnen een paar jaar  de lucht in. Het ontwerp wordt volgende week op de Farnborough vliegshow getoond.
Hangt de oplossing voor fileproblemen in drukke steden in de lucht? Het zou goed kunnen. Voorlopig is een lucht vol vliegende taxi’s nog toekomstmuziek, maar aan die compositie wordt momenteel hard gewerkt. En laten we eerlijk zijn – een reisje met een vliegende Rolls-Royce klinkt verre van vervelend. Duimen dat een vliegreisje naar je favoriete club op Ibiza een beetje  te betalen is.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.