* BNNVARA - VROEGE VOGELS WINT DE ZILVEREN REISSMICROFOON

VROEGE VOGELS WINT DE ZILVEREN REISSMICROFOON

leestijd 1 minuut
VROEGE VOGELS WINT DE ZILVEREN REISSMICROFOON

Het BNNVARA-radioprogramma Vroege Vogels is zojuist onderscheiden met de Zilveren Reissmicrofoon. De jury gaf de prijs aan het programma, omdat het – met inmiddels zo’n tweeduizend uitzendingen – altijd met zijn tijd is meegegaan: ‘Vroege Vogels is een platform, een community met radio, televisie en internet, waar je terecht kunt met al je meldingen omtrent flora en fauna.’ Het radioprogramma Vroege Vogels wordt gepresenteerd door Menno Bentveld en viert komende zondag 24 juni het 40-jarig jubileum. De jury: ‘Wat ons betreft mogen er nog 40 jaar bij.’

Presentator van Vroege Vogels, Menno Bentveld: “Dit is het resultaat van 40 jaar noeste en liefdevolle arbeid. Een kroon op het werk van de immer creatieve redactie en een beloning voor het programma dat we nu maken. Beretrots!"

Robert Kievit, mediadirecteur BNNVARA: “Vroege Vogels is niet alleen een instituut in radioland, maar ook een baken op het gebied van natuur, milieu en klimaat. We zijn heel trots dat we aan de vooravond van het 40-jarig bestaan van het programma deze prijs in ontvangst mogen nemen.”

Luister zondag 24 juni naar onze jubileum-uitzending van 07.00 tot 10.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

De andere genomineerden voor de Zilveren Reissmicrofoon waren De Taalstaat en FunX.