* BNNVARA - Vrouw met eekhoorn-vriend verwijderd uit vliegtuig

Vrouw met eekhoorn-vriend verwijderd uit vliegtuig

leestijd 2 minuten
Vrouw met eekhoorn-vriend verwijderd uit vliegtuig

Foto: Youtube/Hobbywars

Dat een vlucht vertraging heeft hoor je wel vaker, maar wat er gebeurde op een vlucht van Orlando naar Cleveland was toch wel uniek. Één van de passagiers wilde namelijk haar therapie-eekhoorn meenemen in het vliegtuig. De vrouwe claimde dat ze de eekhoorn nodig had voor emotionele steun tijdens de vlucht. De luchtvaartmaatschappij het hier niet helemaal mee eens.

De vrouw had op tijd een aanvraag gedaan om haar therapiedier mee te nemen op de vlucht. Deze was door Frontier Airlines in eerste instantie ook gewoon goedgekeurd. “De passagier had bij haar reservering gemeld dat ze een therapiedier mee zou brengen, maar gaf niet aan dat het om een eekhoorn ging. Knaagdieren zijn niet toegestaan op onze vluchten,” vertelt een woordvoerder van Frontier. 

Na verschillende controles op het vliegveld, kreeg de vrouw pas in het vliegtuig te horen dat haar geliefde eekhoorn toch niet mee mocht naar Cleveland. De vrouw was het hier niet mee eens en weigerde het vliegtuig te verlaten. Dit zorgde ervoor dat de politie het complete vliegtuig moest ontruimen. Uiteindelijk vertrok het vliegtuig hierdoor ruim twee uur later dan gepland, zonder de vrouw en haar eekhoorn.

Dikke middelvinger

In een video op Twitter is te zien hoe de vrouw, in een rolstoel, door de politie uit het vliegtuig wordt verwijderd. De vrouw steekt rustig haar middelvinger op om te laten zien dat ze het er nog steeds niet mee eens is. Dat de andere passagiers het hele gebeuren zat waren was wel duidelijk. Onder luid gejuich werd de vrouw weer van het vliegveld verwijderd. Hopelijk heeft de eekhoorn genoeg emotionele support kunnen geven tijdens het hele gebeuren.

Meer eekhoorn nieuws? Duitse man belt alarmnummer om stalkende eekhoorn. Check het hier